ukenru
bolgariya-vidmovlyayetsya-postachati-ukrayini-vazhke-ozbroyennya

Болгарія відмовляється постачати Україні важке озброєння

 • 161355 переглядiв

КИЇВ. 29 вересня. УНН. Болгарія відмовилася надати Україні важке озброєння, повідомляє державне Болгарське телеграфне агентство (БТА), пише УНН.

Деталі

Міністр оборони Димитр Стоянов заявив журналістам, що це питання знову порушувалося під час його нещодавньої зустрічі з послом України Віталієм Москаленком, повідомляє БТА.

«Моя відповідь була короткою і зрозумілою: є резолюція парламенту, яку ми не можемо скасувати», — сказав він на засіданні Ради безпеки Болгарії.

«Поки я міністр і поки позиція парламенту залишається чинною, я нізащо не віддам важку зброю».

Рада Безпеки зібралася у четвер, щоб обговорити останні та можливі події після часткової мобілізації, оголошеної в росії, та "референдумів" у чотирьох окупованих росією областях України.

Доповнення

Українські сепаратистські райони Донецької та Луганської областей, а також контрольовані росією частини Запорізької та Херсонської областей провели 23-27 вересня "референдуми" щодо приєднання до росії.

Такі дії були широко засуджені міжнародною спільнотою, європейські країни та США назвали їх «фікцією» та заявили, що вони не будуть визнані.

Минулого тижня путін також оголосив про часткову військову мобілізацію, закликавши до 300 000 резервістів для відправки в Україну.

Українські Національні Новини

Новини Світу