blyzko-4-tys-pryiomnykh-ditei-opynylysia-na-tot-chy-buly-deportovani-v-rf

Близько 4 тис прийомних дітей опинилися на ТОТ чи були депортовані в рф

 • 24666 переглядiв

Близько 4 000 прийомних дітей з України опинилися або в пастці в окупованих регіонах, або були депортовані до росії, причому умови їхнього перебування не контролюються.

Близько 4 тисяч прийомних дітей опинилися на тимчасово окупованій території чи були насильно депортовані в росію. Про це повідомили в Мінреінтеграції, пише УНН.

Наразі близько 4 тисяч прийомних дітей опинилися на ТОТ або були депортовані на територію рф.

 - йдеться в повідомленні Мінреінтеграції.

Деталі

Як зазначається, органи опіки та піклування не можуть забезпечити належний контроль за умовами їхнього проживання і виховання. Неможливо також відслідкувати їх ймовірне подальше переміщення.

Крім того, із багатьма сім’ями, на вихованні яких перебувають діти, втрачено зв’язок і доля дітей невідома, вказали у відомстві.

Тому нещодавно уряд затвердив зміни, які стосуються повноважень керівників районних держадміністрацій, а також виконавчих органів місцевих рад. Тепер вони матимуть подавати до Нацполіції заяви про розшук дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, які примусово переміщені на територію рф або які залишилися на ТОТ, або з якими відсутній зв’язок.

12-річного українського хлопчика повернули додому після майже двох років на окупованій території та в росії - Омбудсмен22.12.23, 11:56

Тетяна Краєвська

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі

    Ігнат прокоментував можливість отримання F-16 до кінця року

     • 57497 переглядiв