bloomberg-yevrokomisiya-imovirno-porekomenduye-rozpochati-peregovori-z-ukrayinoyu-pro-vstup-ale-z-pevnimi-umovami

Bloomberg: Єврокомісія імовірно порекомендує розпочати переговори з Україною про вступ, але з певними умовами

 • 75369 переглядiв

КИЇВ. 7 листопада. УНН. Єврокомісія збереться пізніше у вівторок, щоб остаточно ухвалити рішення про те, чи рекомендувати офіційно розпочати переговори про членство України, "з очікуванням на позитивний результат для Києва, але з винесенням певних умов". Блок заявить, що Україні ще потрібно завершити три реформи. Про це повідомляє Bloomberg, пише УНН.

Цитата

"Європейська комісія, ймовірно, порекомендує державам-членам розпочати офіційні переговори по завершенню реформ та ухваленню законодавства про меншини, боротьбу з корупцією, а також "деолігархізацію" та лобіювання, за словами людей, знайомих із цим питанням та документами, з якими ознайомився Bloomberg", - ідеться у повідомленні.

Деталі

Як вказано, остаточне формулювання висновку ще не погоджено.

Коли Україні було надано статусу кандидата у червні минулого року, ЄС визначив сім кроків, які Києву необхідно було зробити, щоб просунутися вперед у процесі щодо вступу.

"Україна завершила чотири з цих етапів, які стосуються судової системи, незалежності ЗМІ та відмивання грошей, але кілька дій в інших областях залишаються невиконаними, кажуть люди", - вказує видання.

Висновок Єврокомісії, який буде опублікований 8 листопада, мають схвалити держави-члени, коли лідери ЄС зустрінуться в грудні на саміті.

"Якщо лідери ЄС вирішать офіційно розпочати переговори, виконавчий орган блоку розпочне технічну роботу з підготовки процесу вступу шляхом складання дорожньої карти та перевірки рівня відповідності між європейським законодавством та українським законодавством паралельно із завершенням Києвом майбутніх реформ, кажуть люди", - пише видання.

Проте навіть за наявності "зеленого світла" країн-членів, як зауважується, "переговори займуть роки, оскільки шлях до членства довгий і складний". 

Про що ще йдеться у документі

"Розширення ЄС є рушійною силою довгострокової стабільності, миру та процвітання на всьому континенті, - ідеться в проекті повідомлення, на який посилається видання. - Це потужний інструмент для просування демократії, верховенства закону та поваги до основних прав".

У повідомленні, як вказано, підбиваються підсумки відносин із 10 країнами-кандидатами для розширення блоку, включаючи країни на Західних Балканах, таких як Сербія, та таких країн, як Грузія, які борються за здобуття цього статусу.

При цьому зауважується, що у повідомленні констатується, що "переговори про вступ із Туреччиною зайшли в глухий кут, а Анкара відійшла від ЄС у багатьох сферах". Проте в ньому Туреччина описується як ключовий партнер з таких питань, як міграція, енергетика та безпека. Хоча питання про вступ поки що не обговорюється, ЄС раніше заявляв, що відкритий для вивчення інших способів зміцнення відносин.

Очікується, що ЄС прагне просувати відносини з Туреччиною на стратегічній основі, ідеться в повідомленні. Пізніше цього місяця Туреччина та ЄС планують провести діалог на високому рівні з питань міграції та безпеки.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Фаріон заявила, що її заблокували у Facebook

     • 132505 переглядiв

    На Закарпатті СБУ перевіряє два храми УПЦ (МП) - джерела

     • 68402 переглядiв