ukenru
bloomberg-10-yevropeyskikh-pokuptsiv-gazu-u-rf-vidkrili-rubleviy-rakhunok-4-z-nikh-uzhe-zaplatili

Bloomberg: 10 європейських покупців газу у рф відкрили рублевий рахунок, 4 з них уже заплатили

 • 161796 переглядiв

КИЇВ. 27 квітня. УНН. Близька до "Газпрому" людина заявила, що 10 європейських покупців російського газу відкрили рублеві рахунки в "Газпромбанку". Четверо з них уже оплатили поставку, пише Bloomberg, інформує УНН.

Цитата

"Чотири європейські покупці газу вже заплатили за поставки в рублях, як того вимагав президент володимир путін, повідомила людина, близька до російського газового гіганта ПАТ "Газпром", - пише агентство.

За словами джерела, "десять європейських компаній вже відкрили рахунки у Газпромбанку, необхідні для задоволення платіжних вимог росії".

Деталі

Зазначається, що відключень більше не передбачається до наступних рублевих платежів у травні. "Навіть якщо інші покупці відхилять умови Кремля, нові відключення - після припинення постачання газу до Польщі та Болгарії в середу - навряд чи відбудуться до другої половини травня, коли мають бути здійснені наступні платежі", про що повідомило джерело.

Раніше

Постачання до Польщі та Болгарії було припинено після того, як вони відмовилися від запропонованого "Газпромом" механізму розрахунків у рублях, який, за словами газового гіганта, не порушує санкцій Євросоюзу, за словами джерела. росія постачає газ трубопроводами до 23 країн Європи.

Після того, як ЄС запровадив санкції проти росії у зв'язку з її вторгненням в Україну, Москва вимагала оплати в рублях за постачання газу, починаючи з 1 квітня. Але блок заявив державам-членам, що запропонований Кремлем механізм, який вимагає відкриття рахунків у євро та рублях у підконтрольному владі рф Газпромбанку, порушить санкції.

Українські Національні Новини

Економіка