blokuvannya-eksportu-ta-ochikuvannya-misiyi-yunesko-kiper-rozpoviv-pro-naslidki-atak-na-odeschinu

Блокування експорту та очікування місії ЮНЕСКО: Кіпер розповів про наслідки атак на Одещину

 • 151355 переглядiв

Цитата

"Сьому добу рф атакує Одещину. Сьогодні вони приділили максимальну увагу портовій інфраструктурі. І протягом чотирьох годин не зупинялися пуски шахедів в наш бік. Частина з них була збита, але, на жаль, були влучання.

рф намагається повністю заблокувати експорт нашого зерна та змусити світ голодувати. Намагається залишити 400 млн населення без хліба", - повідомив він.

Деталі

Внаслідок сьогоднішньої нічної атаки рф постраждало семеро осіб, додав Кіпер.

"На даний час один у важкому стані, один в середньому. Троє легких, двоє – відмовилися на місці від госпіталізації. Вся медична допомога була надана і надається до цього часу тим, хто перебуває у лікарні", - розповів він.

Також Кіпер назвав орієнтовну суму збитків, завданих рф Одеській області. За його словами, суми ідуть на мільйони.

«Підрахунки тривають. Але в деяких місцях руйнування сильно вразили інфраструктуру. Тож дефектовка триває до цього часу. Ті збитки, які нанесені – а це і зерно знищене, і пошкоджене технічне облаштування для забезпечення роботи порту – воно коштує великих грошей. За попередніми даними суми ідуть на мільйони», - сказав він.

Крім того, Кіпер повідомив, що через атаку рф пошкоджено 57 об’єктів культурної спадщини. Дати оцінку постраждалим об’єктам мають працівники ЮНЕСКО.

«Стосовно працівників ЮНЕСКО – ми очікуємо на їх прибуття, щоб дати оцінку постраждалим об’єктам. Що стосується міжнародних партнерів – вчора ми зустрічали італійську делегацію. Показали їм Спасо-Преображенський собор, інші будівлі, які були пошкоджені, дитсадки. І вчора було заявлено прем’єр-міністром Італії, що вони допомагатимуть по відбудові центральної частини Одеси і тих пам’яток архітектури, які були пошкоджені», - повідомив він.

Доповнення

Наразі відомо, що в Одесі за одну ніч росіяни пошкодили 29 пам'яток архітектури. Проте підрахунки ушкоджень ще тривають.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЮНЕСКО направить до Одеси комісію для оцінки збитків від удару рф

Українські Національні Новини

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    Прощання з птахом: Twitter змінив логотип на Х

     • 566142 переглядiв