blokada-na-kordoni-z-polscheyu-na-kordoni-zastryagli-ponad-3-tisyachi-vantazhivok

Блокада на кордоні з Польщею: на в'їзд застрягли понад 3 тисячі вантажівок

 • 88612 переглядiв

КИЇВ. 14 листопада. УНН. Через страйк польських перевізників найбільші черги на кордоні утворилися на пункті пропуску "Ягодин", де станом на ранок з польського боку можливості в’їхати в Україну очікували 1300 вантажівок, ще 1100 вантажівок чекають у "Шегинях" і по 500 - у "Рава-Руській" та "Краківці". Про це в ефірі телемарафону розповів речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко, передає кореспондент УНН.

Цитата

"Перемовини ні до чого не призвели, тому польські перевізники продовжують блокувати рух на трьох основних напрямках кордону. З Польщі вони пропускають одну або кілька вантажівок на годину. Найбільші черги - "Ягодин", де зранку у черзі стояли близько 1300 вантажівок. Ще по 500 вантажівок чекають на "Краківці" та "Рава-Руській", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Блокада на кордоні з Польщею: чергу до "Ягодина" з польського боку оцінили у близько 30 км

Деталі

Демченко уточнив, що польські перевізники заблокували найбільш популярні маршрути для перевезення вантажів. Зокрема, пункт пропуску "Ягодин" за домовленістю з Польщею з початку повномасштабного російського вторгнення був переобладнаний під вантажні та пасажирські перевезення, і там не пропускали легковий транспорт.

Через дії польських перевізників водії обирають альтернативні напрямки руху.

З польського боку, з його слів, уже спостерігається скупчення вантажівок біля пункту пропуску "Шегині". Станом на ранок там зібралося близько 1100 вантажівок, які повільно, але рухаються в бік України. Минулої доби там в Україну проїхало близько 300 вантажних автомобілей. Також спостерігається скупчення вантажівок у пунктах пропуску на Закарпатті, оскільки водії шукають шляхи об’їзду.

Водночас, з української сторони діє електронна черга, тому водії не скупчуються у черзі безпосередньо біля кордону, а можуть очікувати своєї черги в більш пристосованих місцях.

Нагадаємо

Польські перевізники розпочали акцію протесту біля пунктів пропуску на кордоні Польщі та України. Вони блокують рух вантажного транспорту у напрямку пунктів пропуску «Ягодин-Дорохуськ», «Краківець-Корчова», «Рава-Руська-Хребене».

Причиною акції вони оголосили проблему надмірної конкуренції після лібералізації міжнародних перевезень між Україною та ЄС та вимагають повернути дозволи на вантажні перевезення у ЄС для українців.

Переговори між представниками влади та перевізниками виявилися безрезультатними. Тому перевізники й надалі налаштовані продовжити блокувати рух товарів через кордон з Україною, хоча це негативно позначається на економіці як України, так і ЄС.

Українські Національні Новини

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі

    По всій Україні оголошена повітряна тривога

     • 67236 переглядiв

    По всій Україні оголошена повітряна тривога

     • 26727 переглядiв

    Наступний рік буде вирішальним у війні, яку розпочала рф - Єрмак

     • 122341 переглядiв

    ЄС виділяє 110 млн євро на гуманітарну допомогу Україні

     • 58427 переглядiв

    У Львові студенти вийшли на мітинг: вимагають звільнити Фаріон

     • 100049 переглядiв