ukenru
blizko-80-ditey-yaki-viyikhali-za-kordon-prodovzhuyut-distantsiyne-navchannya-u-svoyikh-shkolakh

Близько 80% дітей, які виїхали за кордон, продовжують дистанційне навчання у своїх школах

 • 108758 переглядiв

КИЇВ. 25 травня. УНН. Близько 80% дітей, які виїхали за кордон, продовжують дистанційне навчання у своїх школах. Про це під час брифінгу повідомив голова Комітету Верховної Ради з питань освіти, науки та інновацій Сергій Бабак, передає УНН.

Цитата

“За статистичними даними, близько 80% дітей шкільного віку, які виїхали за кордон, продовжують навчання в тих школах, у яких вони навчалися, тільки дистанційно. З частиною, на жаль, був втрачений зв’язок вчителями, або адміністраціями шкіл. Але вони приєднуються до будь-якої української школи, яка надає ці послуги онлайн”, – зазначив Бабак.

Деталі

За його словами, частина зі школярів почала ходити у школи на території тимчасового перебування. Міністерство освіти та науки співпрацює з багатьма країнами. У рамках цієї співпраці, у деяких школах країн ЄС були створені українські класи, де українські вчителі, які виїхали за кордон, навчають дітей-переселенців.

“Дуже багато країн пішли нам на зустріч та просто дали нам приміщення у своїх школах, в різних містах, там, де є найбільша кількість наших переселенців. Нам дали класи і в них працюють наші вчителі, які виїхали за кордон, і навчають наших дітей за українською програмою”, – додав Бабак.

Додамо

Як стало відомо, в Україні школярі поновлять навчання з 1 вересня. Проте вони зможуть піти лише до тих навчальних закладів, які обладнано укриттям на випадок обстрілу.

Українські Національні Новини

Суспільство