ukenru
blizko-20-korabliv-vmf-rf-perebuvayut-v-operativniy-zoni-chornogo-morya-britanska-rozvidka

Близько 20 кораблів ВМФ рф перебувають в оперативній зоні Чорного моря - британська розвідка

 • 142404 переглядiв

КИЇВ. 28 квітня. УНН. Близько 20 кораблів ВМФ рф наразі перебувають в оперативній зоні Чорного моря, включаючи підводні човни. Про це повідомляє оборонна розвідка Великої Британії, пише УНН.

Цитата

"Наразі у Чорноморській оперативній зоні перебувають близько 20 кораблів ВМФ росії, у тому числі підводні човни. Протока Босфор залишається закритою для всіх нетурецьких військових кораблів, що робить росію нездатною замінити втрачений крейсер "Москва" у Чорному морі", - повідомили у британській розвідці.

Деталі

Також зазначається, що попри втрати десантного корабля "Саратов" та крейсера "Москва", "Чорноморський флот рф зберігає здатність завдавати ударів по українських та прибережних цілях".

Доповнення

13 квітня голова Одеської ОВА Максим Марченко повідомив, що ракетний крейсер "Москва" пішов саме туди, куди його послали українські прикордонники на острові Зміїний.

За його словами, ракети "Нептун", що стоять на варті Чорного моря, завдали російському кораблю дуже серйозних пошкоджень.

Інформацію про те, що "Москва" горить, підтвердили й у міноборони росії. Як повідомили, корабель було серйозно пошкоджено, екіпаж покинув судно.

Згодом в ОК "Південь" повідомили, що крейсер "Москва" перекинувся і почав тонути після того, як ЗСУ вдарили по ньому ракетами.

У міноборони росії увечері 14 квітня визнали, що крейсер "Москва" затонув.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП