ukenru
blizko-125-tisyach-ukrayintsiv-zareyestruvalisya-na-skladannya-ispitu-zi-znannya-derzhavnoyi-movi

Близько 125 тисяч українців зареєструвалися на складання іспиту зі знання державної мови

 • 16476 переглядiв

КИЇВ. 16 грудня. УНН. За минулі п’ять місяців місяців, на складання іспиту щодо рівня володіння державною мовою зареєструвалися майже 125 тисяч людей. Про це під час брифінгу повідомила Голова Національної комісії зі стандартів державної мови Орися Демська, передає УНН.

Цитата

"За час іспитування у системі зареєструвалися майже 125 тисяч осіб. Комісія видала понад 72 тисячі сертифікатів (з них 364 для осіб, які мають намір набути громадянство України). Дані Національного агентства України з питань державної служби свідчать, що іспит не став на перешкоді працевлаштуванню державних службовців: у другому кварталі на державну службу було призначено понад 13 тисяч осіб, у третьому (час початку іспитування) – понад 18 тисяч осіб", - повідомила Демська.

Деталі

Також, вона нагадала, що штатний розпис Комісії передбачає усього 29 працівників, на кожного з яких лягає "титанічне навантаження" з урахуванням масштабності іспитування.

Нагадаємо

У серпні цього року іспит на визначення рівня володіння українською мовою за місяць зі 100 тис. посадових осіб склали 7 652 людини по всій Україні.

Українські Національні Новини

Суспільство