ukenru
blinken-ta-gensek-nato-obgovorili-diyi-rosiyi-na-kordoni-z-ukrayinoyu

Блінкен та Генсек НАТО обговорили дії Росії на кордоні з Україною

 • 18017 переглядiв

КИЇВ. 25 листопада. УНН. Держсекретар США Ентоні Блінкен і Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг сьогодні провели телефонну розмову, під час якої обговорили дії Росії на кордоні з Україною, а також питання майбутньої зустрічі голів МЗС країн НАТО. Про це УНН повідомляє з посиланням на Держдепартамент США.

Цитата:

"Держсекретар Ентоні Блінкен обговорив сьогодні з Генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом... повідомлення про незвичайну військову активність Росії поблизу України", - йдеться в заяві прессекретаря Держдепу Неда Прайса.

Деталі

Чиновники також обговорили питання порядку денного зустрічі міністрів закордонних справ країн НАТО, наміченої на 30 листопада - 1 грудня.

Блінкен заявив, що "з нетерпінням чекає зустрічі міністрів закордонних справ в Ризі і діалогу по всьому спектру питань, що стоять перед НАТО".

Доповнення

Раніше керівник Головного управління розвідки (ГУР) Міністерства оборони України Кирило Буданов висловлював думку, що Росія готується до нападу на нашу країну в кінці січня або початку лютого 2022 року.

Буданов припустив, що напад може включати авіаудари, артилерійські та бронетанкові атаки, за якими підуть повітряно-десантні атаки на сході країни, десантні атаки в Одесі та Маріуполі Донецької області і менше вторгнення через сусідню Білорусь.

При цьому він зазначив, що таким атакам передує серія психологічних операцій, які вже зараз проводяться, щоб дестабілізувати Україну і підірвати її здатність захищатися, включаючи протести проти вакцинації від COVID-19 і міграційну кризу на кордоні Польщі та Білорусі.

Україна, зі свого боку, на додаток до допомоги США вишукує додаткові системи протиповітряного, протиракетного і безпілотного захисту, а також пристрої радіоелектронного придушення, включаючи ракетні батареї “Патріот” і протиракетні, артилерійські та мінометні системи.

Минулої п'ятниці новий міністр оборони України Олексій Резніков заявив The Washington Post, що поки точно невідомо, чи ухвалив Володимир Путін остаточне рішення про наступ.

Українські Національні Новини

Політика