blinken-na-zustrichi-nato-poobitsiaie-postiinu-pidtrymku-ukraini

Блінкен на зустрічі НАТО пообіцяє постійну підтримку Україні

 • 27431 переглядiв

Державний секретар США Блінкен підтвердить підтримку України з боку НАТО на зустрічі в Брюсселі, незважаючи на обмеженість ресурсів через конфлікт в Газі. Він відкидає повідомлення про тиск на Київ щодо переговорів з москвою і наголошує на тому, що Україна має сама вирішувати, як розв'язати конфлікт.

Держсекретар США Ентоні Блінкен Цього тижня підкреслить постійну підтримку України з боку НАТО у війні з росією, попри те, що війна у секторі Газа продовжує забирати більшу частину ресурсів адміністрації Байдена. Про це повідомляє Reuters із посиланням на помічника держсекретаря у справах Європи та Євразії Джеймса О'брайена, пише УНН.

Деталі

Війна між Ізраїлем і ХАМАС, і посилення напруженості на Близькому Сході, викликали занепокоєння тим, що Вашингтон не може підтримувати той рівень військової та дипломатичної підтримки, яку він надав Україні після повномасштабного вторгнення росії в лютому 2022 року.

О'Браєн також повідомив журналістам, що Блінкен, який відбув у понеділок до Брюсселя, підкреслить постійну прихильність Сполучених Штатів та їхніх союзників, беручи участь у першому засіданні Ради НАТО-Україна на рівні міністрів закордонних справ у Брюсселі.

Помічник держсекретаря у справах Європи та Євразії Джеймс О'Брайен також повідомив журналістам, що Блінкен, який у понеділок відбув до Брюсселя, підкреслить прихильність Сполучених Штатів та їхніх союзників, беручи участь у першому засіданні Ради НАТО-Україна на рівні міністрів закордонних справ у Брюсселі.

Це частина процесу пошуку місця в Альянсі, який як ми завжди говорили, є майбутнім України,

- сказав він.

О'Браєн сказав, що адміністрація Байдена була впевнена, що продовження військової допомоги Україні має підтримку обох партій у Конгресі США, який розглядає запит на збільшення фінансування для оборони України разом із військовою допомогою Ізраїлю та Тайваню.

Відповідаючи на запитання про повідомлення німецької газети Bild про те, що Сполучені Штати та Німеччина непомітно підштовхують Київ до переговорів з москвою, О'Браєн заявив, що Вашингтон не має такої політики.

Ми завжди говорили, що це питання яке має вирішити Україна,

- сказав О'Браєн.

Міністри раїн НАТО зустрічаються у вівторок і середу на тлі напруженості що триває з приводу приєднання Швеції до Альянсу. Туреччина, яка разом з Угорщиною блокує вступ Швеції, повідомила НАТО, що її парламент не завершить ратифікацію заявки перед зустрічами, повідомили джерела Reuters минулого тижня.

Наша точка зору для наших турецьких союзників полягала в тому, що немає ніяких причин для подальших затримок, і ми очікуємо побачити деякі позитивні дії дуже скоро,

- сказав О'Браєн.

Доповнення

Блінкен також зупиниться на питанні ситуації на Західних Балканах, де НАТО розглядає можливість збільшення своєї військової присутності на тлі напруженості в Північному Косово, сказав О'Браєн, додавши, що Вашингтон підтримує наявність в регіоні потужних миротворчих сил під керівництвом НАТО.

Безпека і спокій на півночі є ключем до досягнення політичного прогресу на "дорожній карті" та на шляху двох країн до Європи,

– сказав він.

За словами О'Браєна, Блінкен також представлятиме Сполучені Штати на зустрічі Організації з безпеки і співробітництва в Європі (ОБСЄ) у Скоп'є (Північна Македонія), цього тижня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Допомога США Україні та Ізраїлю залежить від рішень щодо прикордонної політики Штатів

Ольга Розгон

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Блінкен на зустрічі НАТО пообіцяє постійну підтримку Україні

     • 27431 переглядiв

    У Маріуполі зафіксували підвищений рівень радіації

     • 37293 переглядiв