ukenru
biznes-vikhodit-z-karantinu-kilkist-vakansiy-z-kvitnya-zrosla-na-ponad-40

Бізнес виходить з карантину: кількість вакансій з квітня зросла на понад 40%

 • 11960 переглядiв

КИЇВ. 15 червня. УНН. В Україні кількість новостворених фізичних осіб - підприємців повернулась на рівень, який був до початку карантину, а кількість активних вакансій з квітня зросла на понад 40%. Про те, як український бізнес виходить з карантину, повідомляє сервіс моніторингу Opendatabot, посилаючись на власне дослідження, передає УНН.

“Як український бізнес виходить з карантину? Кількість новозареєстрованих ФОПів в середньому повернулося до докарантинних показників. На минулому тижні кількість новозареєстрованих ФОПів перевищила докарантинні показники — в Україні було зареєстровано 7 269 підприємців. На цьому тижні їх кількість стабілізувалася й становить 4 962. Кількість новозареєстрованих компаній теж стабілізувалося. В середньому кожен тиждень реєструється близько тисячі нових підприємств”, - сказано у дослідженні.

Повідомляється, що українці стали на 30% більше пересуватись, ніж робили це до карантину.

“З квітня кількість активних вакансій збільшилася більше ніж на 40%”, - вказано у дослідженні.

Зазначається, що на одному з сайтів пошуку роботи зараз налічується 40 тис. активних вакансій, тоді як до карантину було 54 тис. вакансій.

“За перші тижні карантину очікувана зарплатня зросла з 13 тисяч аж до 15 тисяч гривень. Але потім опустилася нижче докарантинного рівня. Зараз кандидати в середньому претендують на 12 тис. грн. У роботодавців з першого ж тижня карантину впала запропонована зарплата з 13 тис. до 12 тис. І з того часу лишається стабільною”, - йдеться у дослідженні.

Вказано, що зараз в Україні працює 83% ресторанів від усіх тих, що працювали до карантину. Обіги громадського харчування відновилися на 70%.

Нагадаємо, Кабмін оприлюднив доопрацьовану програму дій уряду.

Українські Національні Новини

Економіка