ukenru
bilya-viyskovogo-obyekta-na-khersonschini-znayshli-skhron-vibukhivki-z-detonatorami

Біля військового об'єкта на Херсонщині знайшли схрон вибухівки з детонаторами

 • 8237 переглядiв

КИЇВ. 24 лютого. УНН. Поблизу військового об'єкта на Херсонщині співробітники Служби безпеки України виявили сховок з вибухівкою - зокрема, тротиловими шашками і пластидом - та електродетонаторами. Про це УНН повідомили у пресцентрі СБУ.

Цитата:

"СБУ виявила схрон із бойовими засобами ураження, який був замаскований у лісосмузі поблизу одного з військових об’єктів, дислокованих на території Херсонської області", - йдеться у повідомленні.

Деталі

Зі схованки правоохоронці вилучили:

  • 12 тротилових шашок,
  • майже 3 кілограми пластиду,
  • чотири гранати Ф-1 та РГД-5 із запалами до них,
  • електродетонатори.

Виявлені засоби ураження направлено на експертизу.

У межах кримінального провадження за ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України тривають невідкладні слідчо-оперативні дії для встановлення і притягнення до відповідальності осіб, причетних до протиправної діяльності.

Перевіряється інформації щодо нелегального переправлення вилучених бойових засобів ураження з району проведення операції Об’єднаних сил.

Доповнення

На Луганщині правоохоронці виявили два прихованих арсенали із засобами ураження. За оперативною інформацією, схрони заклали у 2014 році учасники незаконних збройних формувань, зокрема, бойовики диверсійного угруповання, причетного до мінування кількох мостів у Луганській та Донецькій областях.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП