bilya-kordonu-z-bilorussyu-ukrayinski-viyskovi-vidpratsyuvali-zneshkodzhennya-drg

Біля кордону з білоруссю українські військові відпрацювали знешкодження ДРГ

 • 166595 переглядiв

КИЇВ. 11 жовтня. УНН. Підрозділи спеціального призначення Збройних сил України відпрацювали контрдиверсійні заходи біля кордону з білоруссю. Про це у Facebook інформує відділ зв’язків з громадськістю Командування Об’єднаних сил ЗСУ, пише УНН.

Цитата

"У північній операційній зоні поблизу кордону з білоруссю командувач Об’єднаних сил Збройних сил України генерал-лейтенант Сергій Наєв перевірив готовність підрозділів спеціального призначення до виконання завдань. Цього разу перед військовими було поставлено завдання щодо проведення контрдиверсійних заходів, а саме – відпрацювання механізмів виявлення та знешкодження умовних диверсійно-розвідувальних груп, що пересуваються автотранспортом, а також знищення незаконних збройних формувань", – ідеться у повідомленні.

Деталі

За сценарієм командно-штабних навчань, до підрозділу надійшов сигнал про рух двох диверсійно-розвідувальних груп. Одна – у складі військової колони, інша – замаскована під мирних людей на цивільних автомобілях, що було відволікаючим маневром.

Зі слів командира окремого загону спецпризначення, взвод у кількості двох груп прибув у вказаний район, заблокувавши напрямки руху ворожих диверсійно-розвідувальних груп. Підготувавши засідки, військові знешкодили техніку противника та захопили у полон диверсантів.

Наступним етапом навчань став епізод зі знищення ворожого повітряного десанту. Командир підрозділу отримав вказівку заблокувати район із виявленою диверсійно-розвідувальною групою противника.

Окремий загін спеціального призначення, спільно з особовим складом резерву, висунувся у вказаний район. Спецпризначенці провели аеророзвідку, виявили супротивника, після чого передали дані артилеристам. Після того, як мінометниками був "відпрацьований" указаний квадрат, загін спеціального призначення вирушив на "зачистку". Тим часом, особовий склад резерву вийшов на визначений рубіж та здійснив вогневу підтримку.

"Тренування показало, що особовий склад здатний виконувати завдання та готовий до терористичних загроз, які не виключені у майбутньому. З розвідувальної інформації, яка постійно оновлюється, ми знаємо, що такі можливості у ворога є. Відповідно, ми відпрацьовуємо заходи для унеможливлення проходу ворога на територію нашої країни", - зазначив Наєв.

Командувач додав, що республіка білорусь зараз є союзником російської федерації у війні проти України, тому сили оборони відпрацьовують весь спектр загроз і вживають необхідних заходів для того, щоб ці загрози не були виконані противником.

Нагадаємо

За інформацією росЗМІ, білорусь і росія домовилися про розгортання "спільного регіонального угруповання військ".

Українські Національні Новини

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    На Хмельниччині вибухи, працює ППО - голова ОВА

     • 97227 переглядiв

    На Одещині сили ППО наразі ведуть бойову роботу - голова ОВА

     • 97067 переглядiв

    Після ворожих ударів у дорозі затримуються 37 поїздів - УЗ

     • 128857 переглядiв

    На Харківщині відновили електропостачання – голова ОВА

     • 85025 переглядiв

    Російські хакери атакували найбільші аеропорти США - ABC News

     • 242651 переглядiв