ukenru
bilya-gretskogo-ostrova-znayshli-tilo-malenkoyi-ditini

Біля грецького острова знайшли тіло маленької дитини

 • 18260 переглядiв

КИЇВ. 9 січня. УНН. Тіло маленької дитини було знайдено в Егейському морі, через два тижні після двох смертельних нещасних випадків у цьому районі за участю човнів, перевантажених мігрантами, повідомила берегова охорона Греції, передає УНН.

Деталі

Тіло було знайдено біля острова Наксос, малюк був зростом 85 сантиметрів і віком близько трьох років.

Тіло буде доставлено до міста Пірей, порту столиці Афін, для проведення судово-медичної експертизи.

У четвер було знайдено ще чотири тіла чоловіка, жінки та двох дівчат-підлітків, три біля острова Наксос і одне біля сусіднього острова Парос.

Доповнення

22 грудня 12 людей, усі, як імовірно, були вихідцями з Іраку, були врятовані з надувного човна біля Фолегандроса, за 180 кілометрів на південний схід від Афін. У морі знайшли тіла трьох невідомих осіб.

Ті, хто вижив після інциденту, кажуть, що щонайменше 17 інших зникли безвісти.

Через два дні 41 особу було врятовано після того, як вітрильник з близько 80 мігрантами перекинувся на північний захід від Пароса.

Додамо

Оскільки Греція посилила патрулювання біля своїх східних островів Егейського моря, поблизу турецького узбережжя, контрабандисти, які базуються в Туреччині, все частіше наповнюють яхти мігрантами та біженцями та відправляють їх до Італії.

У 2021 році понад 116 000 шукачів притулку перетнули Середземне море, щоб дістатися до країн ЄС, повідомляє агентство ООН у справах біженців УВКБ ООН. За даними агентства, 55% нелегально подорожували до Італії, 35% до Іспанії та 7% до Греції, а решта – на Мальту та Кіпр.

Українські Національні Новини

Новини Світу