bilya-beregiv-sitsiliyi-doslidniki-viyavili-tri-pidvodni-vulkani

Біля берегів Сицилії дослідники виявили три підводні вулкани

 • 1331636 переглядiв

КИЇВ. 12 серпня. УНН. Міжнародна наукова експедиція на судні METEOR, яка працювала з 16 липня по 5 серпня, зробила важливе відкриття біля південно східного узбережжя Сицилії. Зокрема там було виявлено три великі підводні вулкани, різні гідротермальні явища і уламки корабля, пише OGS, передає УНН.

Деталі

Нові вулкани мають ширину щонайменше 6 кілометрів і піднімаються понад 150 метрів над навколишнім морським дном. Вони приєднуються до ряду інших вулканічних конусів, відкритих Національним інститутом океанографії та експериментальної геофізики у 2019 році в морській зоні.

Цитата

«Це дуже важливе відкриття, оскільки воно продливає свтло на незвідане морське дно. Ми дуже мало знаємо про нього», — сказав учасник експедиції Даріо Сівілею

Доповнення

Вчені зібрали зразки гірських порід для аналізу.

«Ми помітили гідротермальну активність у цьому районі, але ще надто рано говорити, чи активні ці вулкани. Спочатку нам потрібно проаналізувати зразки гірських порід», — додав Сівіл.

Окрім вулканів, команда виявила затонулий корабель, що ледав на гливині 110 метрів. Це судно довжиною 100 метрів і шириною 17 метрів, розташованому приблизно на півдорозі між вулканічним островом Ліноза та Сицилією.

Територія навколо Сицилії протягом століть відома своєю вулканічною активністю – неодноразово траплялося, що острови з’являлися в морі в результаті виверження підводного вулкана.

Українські Національні Новини

Технології

    Популярні

    Новини по темі

    Біля берегів Сицилії дослідники виявили три підводні вулкани

     • 1331636 переглядiв

    У Маріуполі окупанти знищили мурал з казковим перонажем

     • 1104231 переглядiв

    Ініціативи України з Формули миру підтримали 58 країн — Єрмак

     • 940294 переглядiв