ukenru
bilshist-yevropeytsiv-pidtrimuyut-vstup-ukrayini-v-yes-opituvannya

Більшість європейців підтримують вступ України в ЄС - опитування

 • 142373 переглядiв

КИЇВ. 6 травня. УНН. Більшість громадян Європейського союзу (66%) виступають за вступ України до блоку, “коли вона буде готова”. Про це свідчать дані соціологічного опитування “Євробарометр”, проведеного в країнах ЄС у квітні, пише УНН.

Деталі

Дані опитування свідчать, що з початку війни Євросоюз проявив солідарність (79%) і був єдиним (63%) і швидким (58%) у своїй реакції.

Респонденти висловлюють непохитну підтримку України та її народу. Так, понад дев’ять з десяти опитуваних (93%) схвалюють надання гуманітарної допомоги постраждалим від війни, ще 88% підтримують ідею вітати в ЄС українських біженців, а 80% європейців схвалюють надання фінансової підтримки країні.

66% респондентів погоджуються, що “Україна має вступити до ЄС, коли буде готова”. У цьому питанні найбільшу підтримку продемонструвала Литва – 58%, найменшу – Угорщина (15%). Також 71% вважають, що Україна є частиною європейської родини, а 89% співчувають українцям.

Довідка

Опитування проводилося методом комп’ютерного інтерв’ю з 13 по 20 квітня 2022 року у 27 країнах-членах ЄС. Онлайн опитали 26 066 громадян.

Українські Національні Новини

Суспільство