ukenru
bilshist-rozporyadzhen-trukhanova-zalishayutsya-neopublikovanimi

Більшість розпоряджень Труханова залишаються неопублікованими

 • 20502 переглядiв

КИЇВ. 10 січня. УНН. Більше половини розпоряджень мера Одеси в 2021 році так і не були опубліковані. Тим самим Одеська мерія порушує закони про доступ до публічної інформації та про місцеве самоврядування. До такого висновку дійшли у центрі публічних розслідувань, передає УНН.

Деталі

Розпорядження Геннадія Труханова оприлюднюються в окремому розділі на офіційному сайті міськради. Як підрахували експерти центру, у 2021 році мер Одеси підписав понад 3 тис. розпоряджень, але на сайті з'явилися лише 1219 із них – менше 40%.

Зокрема, не опубліковано як мінімум 1802 розпоряджень про призначення та відставки та 40 розпоряджень про відрядження. З опублікованих розпоряджень більшість становлять питання матеріальної допомоги (497 документів), нагородження (212) та виділення коштів (50).

Нагадаємо, у середині грудня 2021 року Комітет виборців України на підставі дослідження заявив, що передвиборча програма Геннадія Труханова заснована на загальних побажаннях та деклараціях та не має чітких критеріїв реалізації.

Українські Національні Новини

УНН-Одеса