bilshist-liudei-zalyshaiut-likarniu-shyfa-u-hazi-na-tli-prosuvannia-tsakhal

Більшість людей залишають лікарню Шифа у Газі на тлі просування ЦАХАЛ

 • 2585 переглядiв

Більшість пацієнтів, персоналу, переміщених осіб залишають територію лікарні Шифа

Більшість пацієнтів, персоналу, переміщених осіб в суботу залишили лікарню Шифа, найбільший медичний центр у Газі, повідомили представники охорони здоров'я в секторі Газа, залишивши лише невелику команду для догляду за тими, хто занадто хворий, щоб пересуватися, та ізраїльські сили, які контролюють установу, повідомляє The Times of Israel, пише УНН.

Деталі

Вихід із лікарні Шифа у місті Газа, як повідомляється, стався того ж дня, коли в секторі Газа було відновлено інтернет та телефонний зв'язок, що поклало край відключенню телекомунікацій, яке змусило ООН припинити постачання критично важливої гуманітарної допомоги, оскільки вона не могла координувати свої конвої.

У суботу ЦАХАЛ заявив, що директор лікарні попросив їх допомогти тим, хто хотів би залишити лікарню зробити це безпечним шляхом.

Спростовуючи повідомлення AFP, військові заявили, що не віддавали наказу про евакуацію і що медичному персоналу дозволили залишатися в лікарні для надання допомоги пацієнтам, яких не можна перемістити.

ЦАХАЛ також повідомив, що солдати доправили до лікарні Шифа понад 6000 літрів води та понад 2300 кілограмів їжі.

"Ця діяльність здійснювалася паралельно з діяльністю ЦАХАЛ з виявлення та припинення тероризму в лікарні", - заявили в армії оборони Ізраїлю.

Протягом останнього тижня ізраїльські військові проводили операції навколо лікарні, виявляючи, як вони стверджують, докази використання ХАМАС цього місця для терористичної діяльності.

Військові також виявили на території лікарні Шифа тіла двох ізраїльських заручників, викрадених ХАМАС під час атаки 7 жовтня.

ХАМАС у суботу підтвердив смерть члена політичного бюро ХАМАС Ахмада Бахара після ізраїльського удару в Газі, на тлі того, як ізраїльські військові продовжували атаки на високопосадовців, командні центри, ракетні майданчики та лабораторії з виробництва зброї в анклаві.

76-річний Бахар раніше обіймав посаду віцепрезидента законодавчої ради Палестини.

ЦАХАЛ заявив, що розширив свої операції в секторі Газа в суботу, при цьому наступальні операції проводяться проти терористичної інфраструктури та батальйонів ХАМАС із боку 36-ї дивізії в районі Зейтун у місті Газа та 162-ї дивізії в Джабалії.

У ЦАХАЛ заявили, що Південне командування "продовжує розширювати свою оперативну діяльність у додаткових районах" і працює над "переслідуванням терористів та завданням ударів по інфраструктурі ХАМАС", опублікувавши кадри цих дій.

На тлі того, як ізраїльські військові забезпечують контроль над містом Газа, вони почали попереджати жителів міста Хан-Юніс на півдні анклаву про евакуацію, вказуючи на те, що наземна операція, імовірно, пошириться на південні райони сектора найближчими днями та тижнями, пише видання.

Також повідомляється, що ізраїльські військові оголосили у суботу гуманітарну паузу на півночі сектора Гази, щоб дозволити палестинцям евакуюватися на південь.

Доповнення

Остання облога та військова операція Ізраїлю почалися після жорстокої атаки ХАМАС 7 жовтня, коли угруповання вбило близько 1200 осіб і взяло в заручники понад 230 осіб, за даними ізраїльської влади. За даними міністерства охорони здоров'я палестинського анклаву, керованого ХАМАС, з того часу, як Ізраїль почав удари у відповідь, на цій території було вбито щонайменше 12 000 осіб.

Юлія Шрамко

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    США схвалили потенційний продаж 400 ракет Tomahawk Японії

     • 2777 переглядiв

    Топ-10 напрямків для відпочинку у 2024 році: які країни у списку

     • 4327 переглядiв

    Запуск космічного корабля SpaceX зазнав невдачі

     • 4345 переглядiв