bilshist-lideriv-afriki-vidmovilisya-yikhati-na-putinskiy-samit-do-sankt-peterburga

Більшість лідерів Африки відмовилися їхати на путінський саміт до санкт-петербурга

 • 427052 переглядiв

КИЇВ. 26 липня. УНН. Дві третини лідерів Африки відмовилися їхати на саміт до путіна. Зокрема 38 із 54 країн Африки не надіслали своїх лідерів на саміт, який пройде 27–28 липня за участю очільника кремля. Про це пише The Moscow Times, передає УНН.

Зазначається, що обставлений з помпою саміт росія-Африка, який має продемонструвати нові дипломатичні зв'язки москви і, за заявами Кремля, “важливий, як ніколи”, пройде в умовах бойкоту з боку глав більшості африканських держав.

На рівні глав держав будуть представлені лише 17 країн. Ще десять африканських держав відправили прем'єр-міністрів.

Майже половина учасників саміту надіслали делегації рівнем нижче: 17 із них очолюють віце-прем'єри та міністри, а п'ять — просто посли. П'ять африканських держав взагалі відмовилися від участі в саміті.

Відомо, що запрошення були направлені главам усіх африканських держав.

Доповнення

Як пише видання, путін особисто хоче зустрітися з кожним із лідерів африканських держав. Він запланував переговори з президентами Єгипту, Мозамбіку, Бурунді, Зімбабве, Уганди, Еритреї, Центрально-Африканської Республіки, Лівії, Камеруну, Сенегалу, ПАР, Буркіна-Фасо, Гвінеї-Бісау, Малі, Конго.

28 липня Путін виступить із великою промовою, в якій розповість про формування “нового світопорядку” на основі “багатополярності та рівності” всіх держав.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖросія хоче поступок, тримаючи в заручниках 400 млн людей: Кулеба закликав світ до відповіді на продовольчий тероризм рф

Перед самітом путін опублікував статтю, у якій нагадав країнам Африки про радянську економічну та технічну допомогу, про “міцне і глибоке коріння” російсько-африканської дружби і пообіцяв “гідне місце” у “новому світопорядку”. Він також запропонував африканським країнам представництво у “структурах, що визначають долі світу”, включаючи Радбез ООН та G20.

Але пропозиції Путіна не зацікавили африканських лідерів, кількість яких на саміті знизилася, порівняно з аналогічним заходом 2019 року. Тоді жодна з країн не відмовилася від запрошення, а 45 надіслали делегації на чолі з президентами та прем'єр-міністрами (цього року – 27).

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Зрив зернової угоди може підвищити світові ціни на 15% – МВФ

     • 211344 переглядiв