bilshe-nagnitayut-situatsiyu-rechnik-derzhprikordonsluzhbi-pro-pvk-vagner-u-bilorusi

"Більше нагнітають ситуацію" - речник Держприкордонслужби про пвк "вагнер" у білорусі

 • 638007 переглядiв

КИЇВ. 28 липня. УНН. Присутність російських найманців пвк "вагнер" у білорусі використувується більше для нагнітання ситуації, наразі вони перебувають на значній відстані від кордону з Україною, повідомив у п'ятницю речник Держприкордонслужби Андрій Демченко в ефірі телемарафону, пише УНН.

Цитата

"Ситуація на кордоні з білоруссю залишається повністю контрольованою, можна сказати, безпосередньо по лінії кордону - спокійною. Ми не бачимо поряд нашого кордону переміщення ні техніки, ні особового складу будь-яких підрозділів, які би могли становити загрозу Україні", - сказав Демченко.

Але, з його слів, звісно, що увага українських сил прикута і до "перебування російських найманців з приватних військових компаній на території білорусі". "За нашими даними, на даний час їх там трохи більше 5 тисяч і вони перебувають на значній відстані від кордону з Україною", - вказав речник ДПСУ.

"Проте підрозділи розвідки, і в тому числі розвідки Держприкордонслужби, продовжують відстежувати їхні умови перебування, як вони будуть у подальшому залучені, і наскільки вони становитимуть загрозу Україні. Але зараз бачимо, що вони більше нагнітають ситуацію, у тому числі щодо країн Європейського Союзу. Це такий фактор впливу, який вони продовжують використовувати, один з", - наголосив Демченко.

Доповнення

За даними моніторингу, уже 13 колон найманців пвк "вагнер" прибуло до білорусі.

Українські Національні Новини

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    У Twitter опублікувано фото з чіткою лінією фронту України

     • 692189 переглядiв