bilsha-chastyna-zvilnenoi-akvatorii-chornoho-moria-zalyshaietsia-siroiu-zonoiu-pletenchuk

Більша частина звільненої акваторії Чорного моря залишається "сірою зоною" - Плетенчук

 • 18695 переглядiв

Речник ВМС ЗСУ Дмитро Плетенчук повідомив, що більшість звільненої від росіян акваторії Чорного моря поки що є "сірою зоною". Російська авіація домінує над Кримом, а на материку активно використовуються дрони для розвідки.

Більша частина звільненої від присутності росіян акваторії Чорного моря залишається "сірою зоною" поки що. Про це розповів речник ВМС ЗСУ Дмитро Плетенчук в ефірі телемарафону, передає кореспондент УНН.

На запитання, якою мірою контролюють акваторію Чорного моря ЗСУ, Плетенчук відповів:

Можна сказати, що більша частина звільненої акваторії від присутності росіян залишається на жаль "сірою зоною" поки що. Тому що, так, відсутня корабельно-катерна складова, але тим не менше авіація продовжує працювати і, наприклад, на західному узбережжі Криму, на південному узбережжі Криму досі в повітрі домінує російська авіація

- сказав він.

Він зазначив, що це теж тимчасове явище.

"Що стосується північної частини Криму, якщо брати південну частину материкової частини, то там активна авіація, розвідувальна, мала авіація, тобто дрони здебільшого у великій кількості представлені, постійно ведуть розвідку. Попри те, що вони втрачають ці одиниці теж, чи не щодня, але саме на цю компоненту вони переклали деякий функціонал саме корабельної складової", - розповів Плетенчук.

Доповнення 

20 серпня Плетенчук повідомляв, що розвідувальні кораблі чорноморського флоту росії більше не виходять в море.

Анна Мурашко

Війна

    Популярні

    Новини по темі