biloruskiy-rezhim-vse-bilshe-usvidomlyuye-nebezpeku-v-razi-vidkritogo-priyednannya-do-agresiyi-rf-proti-ukrayini-gur

білоруський режим все більше усвідомлює небезпеку в разі відкритого приєднання до агресії рф проти України - ГУР

 • 81151 переглядiв

КИЇВ. 19 жовтня. УНН. білоруський режим все більше усвідомлює всю небезпеку ухвалення ним рішення стосовно відкритого приєднання до широкомасштабної збройної агресії рф проти України, тому намагається маневрувати. Про повідомляє Головне управління розвідки Міністерства оборони України, передає УНН.

Цитата

«Білоруська влада уважно спостерігає за безладом, що відбувається в рамках так званої “часткової мобілізації” в рф та розуміє, що у разі оголошення часткової мобілізації в рб, ситуація буде ще складнішою й може призвести до соціального вибуху в країні. При цьому, незаконний білоруський режим все більше усвідомлює всю небезпеку прийняття ним рішення стосовно відкритого приєднання до широкомасштабної збройної агресії рф проти України. У зв’язку з цим лукашенко намагається продовжувати робити гучні заяви та показувати путіну, що своїми діями він виконує союзницькі зобов’язання, відволікаючі значну частину резервів ЗС України від можливого їх застосування на фронті на сході та півдні України», – йдеться в повідомленні.

Окрім того, як зазначає ГУР, під виглядом активізації мобілізаційних заходів білоруськими спеціальними службами приховано вивчається можлива реакція суспільства та готовність долучитися до протестних заходів. 

"Зазначене свідчіть, що самопроголошена білоруська влада не впевнена у підтримці широкими верствами населення рішень щодо участі своєї країни у воєнних авантюрах рф", - вказали у ГУР.

Нагадаємо

Головне управління розвідки Міноборони України виклало розмову військовослужбовця рф, який обговорює мобілізацію в росії та скаржиться на жалюгідність спорядження російської армії у порівнянні із ЗСУ.

Українські Національні Новини

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    Над Чернігівщиною збили дві ворожі ракети

     • 254915 переглядiв

    ВР ухвалила закон про митний тариф: що передбачається

     • 159644 переглядiв

    Вінниччина під ракетним обстрілом - голова ОВА

     • 211133 переглядiв

    На Київщині працює ППО - голова ОВА

     • 354020 переглядiв

    У Польщі скоротять допомогу українським біженцям: деталі

     • 428578 переглядiв