ukenru
biloruski-partizani-dopomogli-zirvati-nastup-na-kiyiv-wp

Білоруські партизани допомогли зірвати наступ на Київ – WP

 • 328920 переглядiв

КИЇВ. 24 квітня. УНН. У перші дні повномасштабного вторгнення росії на територію України, білоруські партизани паралізували постачання продовольства, палива та боєприпасів з білорусі, що внесло хаос у логістику російських військ. Про це УНН повідомляє з посиланням на The Washington Post

Деталі

За інформацією відомства, окупанти планували блискавичне захоплення Києва у перші дні вторгнення. Проте білоруські диверсанти, куди увійшли працівники залізниці, хакери та колишні співробітники сил безпеки, паралізували всю логістику орків з боку білорусі.

Як розповіли самі партизани, їхні атаки були простими, але ефективними та були націлені на щити управління сигналами, які потрібні для функціонування залізниць.

Таким чином, поїзди простоювали цілими днями, що змушувало росіян поповнювати запаси автотранспортом. Це призвело до багатокілометрових колон на півночі Київської області.

Як заявив білоруський активіст Юрій Равай, диверсії на залізниці виграли час для Збройних сил України.

"Не можу сказати, що ми були найважливішим фактором, але ми були важливою цеглою у стіні", - зазначив він.

"Ми не хотіли вбивати ні російських військових, ні білоруських машиністів. Ми використали мирний спосіб, щоб зупинити їх", - додав Равай, не уточнивши, як саме партизани робили диверсії.

Додамо

Наприкінці березня радник лідера білоруської опозиції Світлани Тихановської Франак Вячорка розповів, що місцеві партизани зупиняють російські потяги та завдають шкоди російській техніці.

"білорусь - країна партизанів. Наші герої зупиняють російські поїзди, пошкоджують російську техніку, роздають листівки, щоб білоруські війська не увійшли до України. Україна переможе, білорусь теж буде звільнена", - написав радник Тихановській.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП