ukenru
bilorus-virishila-vibirkovo-puskati-v-krayinu-z-dokumentami-dnr-i-lnr

Білорусь вирішила вибірково пускати в країну з документами "ДНР" і "ЛНР"

 • 11554 переглядiв

КИЇВ. 22 лютого. УНН. Рішення про допуск на територію Білорусі людей з документами "ДНР" і "ЛНР" будуть ухвалюватися в "індивідуальному порядку, залежно від життєвої ситуації", заявляють у білоруському МВС, повідомляє УНН із посиланням на ВВС.

Як зазначили в управлінні інформації МВС Білорусі, "ДНР" і "ЛНР" "є невизнаними територіальними утвореннями, у зв'язку з чим документи, видані відповідними органами "ДНР" і "ЛНР", також є недійсними на території Республіки Білорусь".

Водночас представник відомства Костянтин Шалькевич відзначив, що більшість людей, які приїжджають до Білорусі з такими документами, підпадають під президентський указ "Про перебування громадян України в Республіці Білорусь", який з’явився у серпні 2014 року. Цей указ, як повідомляє сайт посольства Білорусі в Україні, був прийнятий у зв'язку зі "стійкою тенденцією збільшення громадян України, які прибувають у Республіку Білорусь із Донецької та Луганської областей". Він звільняє переселенців від надання деяких документів, необхідних для влаштування в школу дітей і одержання допомоги, якщо ці документи "не можуть бути надані з об'єктивних причин".

Таким чином, резюмує К.Шалькевич, при в'їзді до Білорусі з території Росії людей із документами "ДНР" і "ЛНР" спочатку проводиться ідентифікація особи, а потім "в індивідуальному порядку, залежно від життєвої ситуації" приймається рішення про їх допуск на територію країни.

Нагадаємо, 20 лютого офіційний представник Держприкордонкомітету Білорусі Антон Бичковський повідомив, що в’їзд на білоруську територію за документами “ДНР” і “ЛНР” неможливий.

Також нагадаємо, Президент України Петро Порошенко висловив упевненість у тому, що його білоруський колега Олександр Лукашенко не дозволить використовувати територію своєї держави для недружніх дій щодо України.

 

Українські Національні Новини

Політика