ukenru
bilorus-sogodni-provodit-viyskovi-navchannya-bilya-kordonu-z-ukrayinoyu

білорусь сьогодні проводить військові навчання біля кордону з Україною

 • 109247 переглядiв

КИЇВ. 26 травня. УНН. Сьогодні, 26 травня, недалеко від білорусько-українського кордону з Волинською областю пройдуть військові навчання зс білорусі. Про це повідомив голова Брестського міського виконавчого комітету Олександр Рогачук, передає УНН.

Цитата

"…у збройних силах республіки білорусь проводиться черговий етап перевірки сил реагування. 26 травня, в нашому місті пройдуть контрольно-тактичні заняття, в ході яких буде налагоджено взаємодію сил спеціальних операцій з авіацією", - повідомив Рогачук у Telegram.

Деталі

За його словами, зокрема, у межах виконання поставлених завдань пройде відпрацювання дій десантних підрозділів у міських умовах із подоланням водної перешкоди.

"З 11:00 на ділянці від Центру молодіжної творчості до Євроопту на Варшавці військова техніка почне форсувати Мухавець. Подолання водної перешкоди супроводжуватиметься прольотом вертольотів та штурмовиків. У зв'язку з проведенням контрольно-тактичного заняття в районі ЦМТ буде сконцентровано багато військового транспорту", - повідомив Рогачук.

Він зазначив, що після виконання етапу у міських умовах десантні підрозділи вирушать на полігон "Брестський" для вирішення подальших завдань.

"Усі заходи проходять у межах тактичних навчань, приводів для занепокоєння немає", - стверджує Рогачук.

Доповнення

Представник Міністерства оборони України Олександр Мотузяник повідомив, що до кінця травня на десяти полігонах білорусі заплановано практичні дії чергового етапу перевірки боєздатності зс рб.

Навчання збройних сил білорусі продовжено як мінімум до 28 травня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: білорусь закупила 20 000 "жетонів смерті"

Українські Національні Новини

Новини Світу