ukenru
bilorus-rozgortaye-sili-spetsoperatsiyi-na-kordoni-z-ukrayinoyu

білорусь розгортає сили "спецоперації" на кордоні з Україною

 • 187031 переглядiв

КИЇВ. 10 травня. УНН. Мінськ заявив нібито про “загрозу” з боку України на своїх кордонах, і саме тому розгортає додаткові сили “спецоперації”. Про це йдеться в заяві міністерства оборони білорусі, пише УНН.

Цитата

“Створене Збройними Силами України угруповання на Південному операційному напрямі загальною чисельністю до 20 тисяч людей також вимагає від нас реакції. З метою забезпечення безпеки республіки білорусь на Південному напрямку сили підрозділів сил спеціальних операцій розгорнуті на трьох тактичних напрямках”, – заявив начальник генштабу в білорусі Віктор Гулевич.

Деталі

За його словами, США та їхні союзники нібито продовжують нарощувати військову присутність біля державних кордонів білорусі. Крім того, у Східній та Південно-Східній Європі має відбутися до восьми військових навчань.

“Відпрацювання питань із застосування розвідувально-диверсійних сил, висадження десанту, застосування сил спеціальних операцій не свідчить про миролюбну спрямованість цих навчань”, — затверджує глава відомства.

Тому білорусь “у рамках другого етапу перевірки боєготовності розгорне батальйонно-тактичні групи на заході та північному заході країни”.

Додамо

Сьогодні в білорусі розпочався другий етап раптової перевірки сил реагування.

Самопроголошений президент білорусі олександр лукашенко заявив раніше, що республіка нібито не збирається брати участь у російській "спеціальній операції" - війні, розв'язаній в Україні.

Українські Національні Новини

Політика