bilorus-ne-maye-udarnogo-ugrupovannya-dlya-nastupu-gur

білорусь не має оснащеного ударного угруповання для наступу – ГУР

 • 161494 переглядiв

КИЇВ. 27 жовтня. УНН. Зараз білорусь не має ударного угруповання, яке було б оснащене для вторгнення в Україну. Про це повідомив представник Головного управління розвідки Міноборони України Андрій Черняк, передає УНН із посиланням на пресслужбу ГУР.

Цитата

"Наразі білорусь не має ударного угруповання, яке було б оснащене належним чином для наступу. Водночас країна проводить навчання особового складу, аби відтягувати увагу та сили України зі сходу та півдня", – сказав Черняк.

Деталі

За словами представника ГУР, з квітня самопроголошений президент білорусі олександр лукашенко регулярно намагається уникнути відкритого вторгнення до України, попри те, що він вже давно став учасником цієї війни, коли надав свою територію росії.

“Звичайно, що потенційна небезпека зі сторони білорусі для України існує. З території рб здійснюються запуски ударних БПЛА, які росія закупила в Ірану, туди переміщено літаки МіГ-31К, які можуть нести ракети “Кинджал”, – зазначив Черняк.

Він додав, що росія спрямовує до білорусі нещодавно мобілізованих громадян, які не мають належного озброєння та техніки.

“Їх завозять залізничним транспортом. Водночас відремонтовані в білорусі танки, бронетранспортери відправляють, навпаки, в росію”, – сказав представник ГУР.

Нагадаємо

Заступник начальника Головного оперативного управління Генштабу ЗСУ Олексій Громов повідомив, що спільна діяльність російських та білоруських військ вказує на підготовку до ескалації, однак поки військові маневри свідчать про те, що білорусь не планує нападати на Україну.

Українські Національні Новини

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    ЄС заморозив російські активи на 17,5 млрд євро

     • 169274 переглядiв

    Українці зменшили споживання електроенергії на 5-10%

     • 171244 переглядiв