ukenru
bilorus-4-misyatsi-golovuvatime-u-forumi-obsye-z-bezpeki-zaklik-ukrayini-boykotuvati-minsk-proignoruvali-zhurnalist

білорусь 4 місяці головуватиме у форумі ОБСЄ з безпеки. Заклик України бойкотувати мінськ проігнорували - журналіст

 • 129596 переглядiв

КИЇВ. 11 травня. УНН. білорусь чотири місяці головуватиме у Форумі ОБСЄ зі співпраці у галузі безпеки. Першу зустріч форуму на чолі з Мінськом відвідали майже всі країни ЄС, незважаючи на заклик України цього не робити. Про це написав у Twitter журналіст Радіо Свобода Рікард Йозвяк, пише УНН.

Цитата

«4 місяці Білорусь головуватиме у Форумі ОБСЄ зі співпраці в галузі безпеки (FSC), попри те, що в Україні її називають «співагресором». Усі країни ЄС, крім Естонії, сьогодні були присутні на зустрічі на цьому форумі під головуванням Мінська онлайн чи особисто, попри те, що Україна просила їх цього не робити», - написав журналіст.

Доповнення

В ідеалі Форум зі співпраці в галузі безпеки працює над підвищенням безпеки та стабільності у військовій сфері в Європі. Він повинен сприяти дотриманню основних заходів зміцнення довіри та безпеки з метою регулювання обміну між державами військової інформацією та проведення взаємних перевірок, а також Кодексу поведінки, що є ключовим документом, що забезпечує демократичний контроль над силами безпеки.

Нагадаємо

Як писав УНН, наприкінці квітня Генеральний секретар Організації з безпеки та співробітництва в Європі (ОБСЄ) Збігнєв Рау та Хельга Шмід оголосили, що ОБСЄ вживатиме заходів щодо реалізації закриття Спеціальної моніторингової місії в Україні.

Українські Національні Новини

Політика