ukenru
bilogorivka-strategichno-vazhliva-dlya-rosiyan-adzhe-dozvolyaye-diyati-v-dekilkokh-napryamkakh-ekspert

Білогорівка стратегічно важлива для росіян, адже дозволяє діяти в декількох напрямках - експерт

 • 439127 переглядiв

КИЇВ. 13 травня. УНН. Білогорівка як локація стратегічно важлива для росіян, адже дозволяє отримати переправу через річку Сіверський Донець, забезпечити перегрупування і діяти в декількох напрямках. Таку думку в коментарі УНН висловив військовий експерт Сергій Грабський.

Цитата

«Справа в тому, що там дуже зручно можна підійти до ріки, здійснити перегрупування і зосередитися, адже поряд пляжі, підходи до річки. Крім того, Білогорівка – це локація, яка дозволяє висуватися безпосередньо на Лисичанськ в обхід Сєвєродонецька. А це означає, що ворог може направлятися на північ в сторону Шепилівки для прикриття флангу, перекрити одну із доріг до Сєвєродонецьку наступати в напрямку на Лисичанськ. Тому це стратегічна локація. Плюс, там ліси з обох боків річки, де можна сховати техніку і звідти активно діяти на підтримку тих військ, що наступають на півночі Сєвєродонецька, Новодружеська і Воєводівки. Якщо вони виходять вже на перехрестя доріг, що веде з Білогорівки в бік Лисичанська, зможуть діяти у напрямку Бахмута», – зазначив Грабський.

Експерт додав, що це виключно важлива локація, яку можна порівняти за значенням із островом Зміїний. За його словами, росіяни будуть використовувати її по максимуму, закидуючи туди людей, техніку, щоб намагатися утримати локацію.

Нагадаємо

ЗСУ вчергове знищили понтонні переправи рашистів через Сіверський Донець на Луганщині.

Українські Національні Новини

Суспільство