ukenru
biliy-dim-zayaviv-scho-rosiya-ne-povinna-buti-dopuschena-do-uchasti-v-samiti-g20

Білий дім заявив, що росія не повинна бути допущена до участі в саміті G20

 • 199773 переглядiв

КИЇВ. 29 квітня. УНН. Білий дім приватно повідомив Індонезії, що росія не повинна бути допущена до участі в саміті G20 цього року, хоча в п'ятницю президент країни оголосив, що путін прийняв запрошення взяти участь. Про це УНН пише посилаючись на CNN.

Деталі

Прессекретар Білого дому Джен Псакі зазначила, що до саміту ще шість місяців, і не повідомила оновлену інформацію про те, чи братиме в ньому участь і президент Байден. Але вона сказала, що його думка зрозуміла, що росії там не повинно бути.

"Президент публічно висловив свою незгоду за участь президента путіна в G20", - сказала вона.

За її словами, у Білому домі розуміли, що Індонезія запросила путіна бути присутнім ще до початку війни в Україні.

Проте в заяві, яка підтверджує згоду росії на запрошення, президента Індонезії Джоко Відодо сказано: "Індонезія хоче об'єднати G20. Не допускайте розколу. Світ і стабільність є ключем до відновлення та розвитку світової економіки".

Індонезія також направила запрошення Президенту України взяти участь в засіданні G20. За словами Псакі, США вітали цей крок, але ще зарано говорити про те, як виглядатиме саміт.

"До нього ще шість місяців. Тому ми не знаємо, як передбачити, ми не можемо передбачити на даний момент, як це буде виглядати, — додала Псакі. — Ми висловили нашу думку, що ми не думаємо, що вони (росія - ред.) мають бути частиною публічно та приватно".

Псакі зауважила, що немає жодних ознак того, що росія готова займатись серйозною дипломатією.

"Багато може статися за цей час, але ми, звичайно ж, поки не бачимо ознак того, що росія планує конструктивно брати участь у дипломатичних переговорах. Ми, безумовно, сподіваємось, що це зміниться, бо очевидно, що дипломатичні переговори та бесіди — це спосіб покласти край цьому конфлікту, і президент путін міг би покласти цьому кінець завтра, міг би покласти цьому кінець просто зараз", - додала речниця.

Українські Національні Новини

Новини Світу