bilia-stantsii-akademik-vernadskyi-vylupylysia-pershi-ptasheniata-pinhviniv-u-tsomu-sezoni

Біля станції "Академік Вернадський" вилупилися перші пташенята пінгвінів у цьому сезоні

 • 29615 переглядiв

Біля української станції "Академік Вернадський" вилупилися перші в цьому сезоні пташенята субантарктичних пінгвінів, причому 8 з 11 яєць принесли малят, і очікується бум народжуваності пінгвінів.

В Антарктиці очікують цьогоріч на пінгвінячий бебі-бум. Світлини пінгвінят з першого виводку показали на фейсбук-сотрінці Національного антарктичного наукового центру, передає УНН.

Біля станції "Академік Вернадський" з'явилися перші пташенята субантарктичних пінгвінів цього року! Вони зараз у сіренькому пушку, дуже смішні й незграбні, ховаються під батьків, але активно звідти пищать.

– повідомили про первістків пінгвінят на станції.

Деталі

Первістки з’явились у неділю. Згідно зі спостереженнями науковців, що нині перебувають на станції, з першої кладки відкладених на початку листопада 11 яєць народилося 8 малюків.

Є родини, в яких вилупилося вже по два пінгвіняти, а є такі, де одне дитинча ще очікує на появу брата чи сестри.

 – зазначили науковці.

Зазначається, що первістків виявив біолог 28-ї УАЕ Сергій Глотов, пожартувавши, що "Ноосфера", немов лелека, "принесла" полярникам поповнення. (криголам прибув до станції напередодні у понеділок, 11 грудня – ред.).

Найближчі кілька місяців на острові, де розміщуються українські науковці, очікується справжній бебі-бум. Цьогоріч тут гніздує рекордна кількість субантарктичних пінгвінів – понад 5,3 тис. Згідно з підрахунками біолога 28-ї УАЕ Вадима Ткаченка у гніздах близько 4,8 тис. яєць.

Звісно, успішність вилуплення залежатиме від різних факторів, зокрема, кількості снігу та активності хижаків, але передбачаємо, що на Новий рік біля "Вернадського" буде дуууууже багато пінгвінів і пінгвінят.

 – прокоментували ймовірну кількість пінгвінів до початку Нового року.

Додатково

Пінгвіни – птахи, які висиджують яйця та пташенят по черзі. Доки один з партнерів залишається на гнізді, інший вирушає в океан на полювання. Через кілька днів вони змінюють один одного: один пінгвін вартує яйця, а інший полює на криля.

Під повною опікою батьків малюки перебувають близько місяця. Потім починають линяти, об'єднуватися в ясла та активно вивчати навколишній світ. Після закінчення линьки вони вчаться плавати в океані й самостійно добувати собі їжу. До того їх годують батьки наловленим крилем.

Нагадаємо

9 листопада УНН повідомив, що біля станції "Академік Вернадський"  субантарктичні пінгвіни відклали перші яйця – кладку в 11 яєць. Тоді прогнози, щодо успішності гніздування біологи ставили з обережністю.

Популярні

Новини по темі

Сумщина: армійці рф обстріляли сім громад у прикордонній зоні

 • 111886 переглядiв

Україна рішуче засуджує ракетні випробування КНДР — МЗС

 • 36889 переглядiв