ukenru
bil-kognitivni-problemi-ta-zadishka-schonaymenshe-17-mln-lyudey-u-yevropi-perenesli-trivaliy-covid-u-pershi-2-roki-pandemiyi

Біль, когнітивні проблеми та задишка: щонайменше 17 млн людей у Європі перенесли тривалий COVID у перші 2 роки пандемії

 • 318106 переглядiв

КИЇВ. 13 вересня. УНН. Щонайменше 17 мільйонів людей у ​​Європі перенесли тривалий COVID-19 у перші два роки пандемії, і мільйонам, можливо, доведеться жити з ним ще довгі роки, заявила у вівторок Всесвітня організація охорони здоров'я, передає УНН.

Деталі

Дані ґрунтуються на новому моделюванні, проведеному для ВООЗ Інститутом показників та оцінки здоров'я (IHME) Медичної школи Вашингтонського університету, йдеться у заяві Європейського регіонального бюро ВООЗ.

Моделювання передбачає, що жінки вдвічі частіше, ніж чоловіки, переносять тривалий COVID, і ризик різко зростає серед тяжких випадків, йдеться у повідомленні.

У дослідженні взяли участь люди у 53 державах Європейського регіону ВООЗ.

Моделювання вказує на приголомшливе збільшення на 307% нових тривалих випадків COVID, виявлених у період з 2020 по 2021 рік, що зумовлено швидким зростанням підтверджених випадків коронавірусу з кінця 2020 року та протягом усього 2021 року.

ВООЗ заявила, що дослідження показує, що майже 145 мільйонів людей у ​​всьому світі в перші два роки пандемії страждали від будь-якого із трьох кластерів симптомів затяжного COVID: втома, тілесний біль, перепади настрою, когнітивні проблеми та задишка.

У той час як більшість людей, у яких розвивається COVID-19, повністю одужують, за оцінками, у 10-20% розвиваються різні середньострокові та довгострокові ефекти, такі як втома, задишка та когнітивна дисфункція. Це включає, наприклад, сплутаність свідомості, забудькуватість або відсутність розумової концентрації та ясності.

За даними ВООЗ, тривалий COVID може прямо чи опосередковано впливати на психічне здоров'я.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ВООЗ прогнозує жовтневий сплеск COVID-19 в Україні

Українські Національні Новини

Здоров'я