bezslavna-istoriya-pvk-vagner-nablizhayetsya-do-kintsya-zsu-faktichno-znischili-ugrupovannya-pid-bakhmutom-cherevatiy

Безславна історія пвк "вагнер" наближається до кінця: ЗСУ фактично знищили угруповання під Бахмутом – Череватий

 • 333421 переглядiв

КИЇВ. 10 березня. УНН. Безславна історія пвк "вагнер" наближається до кінця, оскільки Збройні Сили України фактично знищили угруповання під Бахмутом, заявив в ефірі національного телемарафону речник Східного угруповання Збройних Сил Сергій Череватий, передає УНН.

Деталі

Череватий прокоментував конфлікт між очільником “вагнерівців” євгеном пригожиним та військовим керівництвом росії. Він зазначив, що Сили оборони спостерігають за цим та вважають, що безславна історія цього формування наближається до кінця, завдяки втратам пвк під Бахмутом.

Цитата

"Ми спостерігаємо за радіоперехопленнями та зверненнями пригожина в ефірі. У нього є тертя і конфлікт з командувачем "операцією" – герасимовим. Сам пригожин та його терористи ображали військове керівництво країни-агресора, у тому числі, герасимова. Природньо, що у них є якісь тертя і небажання допомагати йому, і навпаки – у пригожина є бажання зберегти свою військово-політичну суб'єктність, стати вагомою фігурою, яка впливає на прийняття процесів у росії. Проте доблесть і майстерність ЗСУ, які фактично знищили угрупування "вагнера”, перешкоджає цьому. Вони суттєво зазнали втрат і, можна сказати, що більша частина полягла на бахмутських полях”, – заявив Череватий.

Щодо ситуації на Бахмутьскому напрямку, речник східного угруповання наголосив, що вона абсолютно контрольована українським командуванням. Він пояснив, що певні тактичні дії – відступи чи наступи, робляться з метою збереження наших військовослужбовців та військового потенціалу.

“І ці їхні похвальства (росіян – ред.), якщо вони заходять в якійсь там невеликі мікрорайончики, де після цього їх накривають шаленим вогневим валом – це дуже умовне досягнення. І якщо ви простежите за Телеграм-каналами їхніх воєнкорів, то це вже стало тенденцією. Не маючи великих успіхів, не маючи головної мети прориву — нашої оборони, вони постійно наголошують, що взяли, там, якийсь бугорок, або вийшли на невеличку висоту. Треба дивитися на глобальні речі, такі, як те, що вони не можуть прорвати оборону, і не можуть досягти результату, щоб серйозно нанести нам шкоду”, – констатував Черветий.

Доповнення

Ворог вдався до нових технологій дезінформації з метою посіяти серед українців сумнів та недовіру до військових рішень та людей, які їх ухвалюють, заявила заступниця міністра оборони Ганна Маляр, коментуючи ситуацію навколо Бахмуту.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі

    Негода вдарила по Великій Британії вдруге за тиждень

     • 753226 переглядiв

    росія заявила, що "підтримує" контакти з США щодо СНО-3

     • 626083 переглядiв