ukenru
bezrobitnim-na-gavayakh-vidadut-groshi-na-restorani-i-alkogol-vidomo-pro-sumu

Безробітним на Гаваях видадуть гроші на ресторани і алкоголь: відомо про суму

 • 16174 переглядiв

КИЇВ. 8 жовтня. УНН. Безробітні жителі американського штату Гаваї отримають спеціальні карти на 500 доларів, які можна буде витратити у місцевих ресторанах на їжу, чайові і алкоголь, передає УНН із посиланням на Khon2.

Скористатися допомогою держави зможуть жителі Гаваїв, які встали на облік як безробітні після 25 березня поточного року. Починаючи із середини жовтня карти отримають близько 100 тис. осіб, причому для цього їм не доведеться подавати спеціальної заявки.

Гроші можна буде витрачати у період з 20 жовтня по 15 грудня. Поповнити такі карти не вийде, зате з їх допомогою дозволять оплачувати весь рахунок цілком, включаючи чайові і алкоголь.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Західні області України вийшли у лідери за витратами на алкоголь.

Влада розраховує, що програма простимулює місцеву економіку, надавши підтримку не тільки ресторанам, але і всім учасникам ланцюжка поставок - наприклад, фермерам. Всього на цю ініціативу планується витратити 75 млн доларів.

Як повідомлялося в УНН, витрати однієї сім'ї в Україні на алкоголь на місяць становлять приблизно від 45 до 180 грн, залежно від регіону проживання.

При цьому, на спиртне вітчизняного виробництва припадає понад 70% "алкогольних" покупок українців.

Нагадаємо, що до ТОП-5 надійних українських виробників якісного алкоголю експерти відносять такі лікеро-горілчані компанії, як: "Баядера - Груп" (ТМ "Хлібний дар"), "Глобал Спірітс" (УДК) (ТМ "Хортиця"), "ЛВН Лімітед" (ТМ "Немірофф"), ЛГЗ "Прайм" (ТМ "Prime", "Житник") і ТОВ "Атлантіс" (ТМ "Грін Дей").

Українські Національні Новини

Економіка