ukenru
bezrizikovikh-variantiv-nemaye-stoltenberg-vidpoviv-na-poboyuvannya-schodo-pidtrimki-ukrayini

"Безризикових варіантів немає": Столтенберг відповів на побоювання щодо підтримки України

 • 548004 переглядiв

КИЇВ. 18 лютого. УНН. Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг на Мюнхенській конференції з безпеки закликав союзників "дати Україні те, що їй потрібно для перемоги", і відповів на побоювання щодо підтримки України, пише УНН.

Деталі

"Ми вже можемо отримати деякі важливі уроки з війни. По-перше, ми маємо зберегти та посилити нашу підтримку України. путін не планує миру. Він планує більше війни. Нові наступи, - сказав Столтенберг. - І немає жодних ознак того, що він змінив свої амбіції. Він мобілізує сотні тисяч солдатів. Дедалі більше переводячи російську економіку на воєнні рейки. І звертаючись до інших авторитарних режимів, таких як Іран та Північна Корея, щоб отримати більше зброї".

"Тому ми маємо дати Україні те, що їй потрібно, щоб перемогти і взяти гору як суверенна, незалежна нація в Європі", - наголосив Генсек НАТО.

Він при цьому відповів на побоювання щодо підтримки України. 

Цитата

"Дехто побоюється, що наша підтримка Україні може спровокувати ескалацію. Дозвольте мені бути зрозумілим. Безризикових варіантів немає. Але найбільший ризик – це перемога путіна", - підкреслив Столтенберг.

Зі слів Генсека НАТО, "якщо путін переможе в Україні, меседжем для нього та інших авторитарних лідерів буде те, що вони можуть застосувати силу, щоб отримати те, що хочуть. Це зробить світ більш небезпечним. І нас більш уразливими", - ще раз повторив він.

Тож, зауважив Столтенберг, "підтримувати Україну не лише морально правильно, це також відповідає інтересам нашої власної безпеки".

Доповнення

Столтенберг вказував, що НАТО бачить ознаки того, що російський диктатор володимир путін не збирається йти на мирні переговори та готується до нових атак на Україну, і наголосив на необхідності поставити Україні необхідну зброю.

Українські Національні Новини

Політика