ukenru
bezposerednoyi-zagrozi-vtorgnennya-kitayu-na-tayvan-nemaye-chinovnik-ssha

Безпосередньої загрози вторгнення Китаю на Тайвань немає - міністр ВПС США

 • 368030 переглядiв

КИЇВ. 23 березня. УНН. Сполучені Штати не бачать неминучої загрози вторгнення Китаю на Тайвань, але готові захищати самоврядний острів, заявив високопоставлений американський чиновник у Сінгапурі. Про це інформує УНН посилаючись на Reuters.

Напруженість між двома великими державами наростає в міру того, як Китай стає дедалі наполегливішим у своїх територіальних претензіях на Тайвань і в Південно-Китайському морі, а Сполучені Штати зміцнюють союзи в Азіатсько-Тихоокеанському регіоні, щоб протистояти впливу Пекіна.

Пекін люто відреагував минулого року, коли колишній спікер Палати представників США Ненсі Пелосі відвідала Тайвань, розпочавши військові навчання з бойовою стріляниною навколо острова. Пекін розглядає Тайвань як невід'ємну частину Китаю.

Цитата

«Я напевно не бачу якоїсь безпосередньої загрози. Сподіваюся, що вона ніколи не матеріалізується», - заявив міністр ВПС США Френк Кендалл у кулуарах конференції з оборонних технологій у Сінгапурі.

«Будь-хто, хто обмірковує акт агресії, до якого будуть залучені Сполучені Штати, робить дуже серйозну помилку», - сказав він.

Кендалл сказав, що Китай зробив «низку досить агресивних дій», у тому числі «мілітаризував» Південно-Китайське море, стратегічний торговий коридор, в якому кілька країн мають претензії.

Кендалл також вказав на присутність китайського розвідувального аеростата в повітряному просторі США в лютому як на «акт агресії», але сказав, що це «не представляє серйозної військової загрози» і навряд чи повториться.

Кендалл закликав дві країни працювати разом, заявивши, що «ми маємо працювати над розширенням нашої співпраці, а не над зменшенням».

Українські Національні Новини

Новини Світу