bezpilotnyky-atakuvaly-ukrainu-v-novorichnu-nich-ponad-50-zbytykh

В новорічну ніч південь України атакувало понад 60 дронів, збито більше ніж 50 - Гуменюк

 • 30198 переглядiв

Понад 60 безпілотників атакували Україну в новорічну ніч; більше ніж 50 були збиті, завдавши шкоди і спричинивши один смертельний випадок.

Південь України в новорічну ніч атакувало понад 60  дронів-камікадзе, було збито більше ніж 50. Про це повідомила речниця Сил оборони Півдня Наталія Гуменюк в ефірі телемарафону, передає кореспондент УНН.

За попередніми даними в нашій зоні відповідальності спостерігали проліт понад 60 безпілотників з яких понад 50 було знищено

- сказала Гуменюк.

Оперативне командування "Південь" Збройних Сил України повідомило, що протягом  11 годин тривала потужна масована дронова атака. Стартували дрони-камікадзе надвечір, а бойова робота закінчилася біля 4-ої ранку.

Так, в новорічну ніч сили протиповітряної оборони на півдні збили 51  БпЛА  типу "Shahed-131/136":

28 - на Одещині,

14- на Миколаївщині,

5 - на Вінниччині

2 - на Дніпропетровщині

по 1 - на Херсонщині і Кіровоградщині

Очевидним пріоритетом ворога залишається припортова інфраструктура Одещини, велика кількість дронів була спрямована з моря у прибережну зону. В одному з припортових терміналів внаслідок влучання спалахнула пожежа, яку оперативно приборкано. Люди не постраждали

- йдеться в повідомленні.

Зазначається, що частину дронів близько опівночі ворог свідомо спрямував на житлові квартали спальних районів, де люди у власних домівках збирались родинами зустріти Новий рік.  Внаслідок падіння збитих БпЛА пошкоджено щонайменше 3 багатоквартирних висотних будинки, 3 приватні будинки, господарські споруди. Одна людина загинула, трьох ушпиталено.

На Миколаївщині влучання в інфраструктурний об'єкт спричинило потужну пожежу, але вогнеборці вправно її ліквідували. Інформації про постраждалих не надходило. На Вінниччині в Тульчинському районі уламками збитого ворожого безпілотника пошкоджено гараж і скління кількох будинків. Люди не ушкоджені

- інформує ОК "Південь». 

Доповнення

Сили оборони у новорічну ніч знищили у небі над Україною рекордну кількість випущених російськими військами ударних дронів типу Shahed - 87 з 90.

Анна Мурашко

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    Кількість жертв ракетної атаки рф на Київ зросла до 28

     • 29263 переглядiв