ukenru
bezpilotniki-obsye-pomitili-tri-minometi-ta-dvi-buksiruvanikh-gaubitsi-bilya-naselenikh-punktiv-na-donbasi

Безпілотники ОБСЄ помітили три міномети та дві буксируваних гаубиці біля населених пунктів на Донбасі

 • 11063 переглядiв

КИЇВ. 9 вересня. УНН. Безпілотники СММ ОБСЄ на непідконтрольній урядові України території помітили три міномети та дві буксируваних гаубиці поблизу населених пунктів. Про це йдеться в повідомленні української сторони в СЦКК, яке наводить пресцентр ООС, передає УНН.

"За даними звіту СММ ОБСЄ, опублікованого 8 вересня 2020 року, під час спостережного польоту БПЛА СММ ОБСЄ на непідконтрольній урядові України території було помічено три міномети поблизу населеного пункту Весела Гора (2Б11 "Сани", 120 мм) та дві буксируваних гаубиці (Д-30А "Жаба", 122 мм) поблизу населеного пункту Богданівка, що на Луганщині", - повідомили в СЦКК.

Крім того, зазначається що ОБСЄ було зафіксовано нову L-подібну траншею протяжністю близько 170 метрів та оборонні позиції поблизу населеного пункту Григорівка Донецької області.

Також повідомляється, що 6 вересня БПЛА СММ зафіксував двох людей, які продовжували облаштовувати наявну траншею поблизу населеного пункту Калинове-Борщувате Луганської області. На Донеччині було помічено наявну траншею з земляними насипами з обох боків неподалік мікрорайону Трудівській Петровського району та нове 150-метрове подовження наявної траншеї поблизу населеного пункту Пікузи.

Також було зафіксовано чотири протитанкові міни, які встановлені в один ряд поперек західної смуги автодороги поблизу населеного пункту Весела Гора Луганської області.

"Українська сторона СЦКК наголошує, що наведені факти чітко показують на порушення досягнутих 22 липня 2020 року домовленостей щодо заходів із посилення режиму припинення вогню", - наголошують в СЦКК.

Нагадаємо, за підсумками позачергового засідання Тристоронньої контактної групи з врегулювання ситуації на Донбасі учасники консультацій домовилися про спільне інспектування за участю представника координатора вiд ОБСЄ в районі населеного пункту Шуми, де раніше сталася ворожа провокація.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП