ukenru
bezpilotnik-vtracheniy-nad-chornim-morem-mozhut-nikoli-ne-viyaviti-biliy-dim

Безпілотник, втрачений над Чорним морем, можуть ніколи не виявити - Білий дім

 • 531110 переглядiв

КИЇВ. 15 березня. УНН. Безпілотник, який, за словами американських військових, був втрачений над Чорним морем після інциденту з російським винищувачем, досі не виявлено - і, за словами координатора зі стратегічних комунікацій Ради національної безпеки Білого дому Джона Кірбі, він, можливо, ніколи не буде виявлено, пише УНН з посиланням на CNN.

Цитата

"Я не впевнений, що ми зможемо його відновити. Я маю на увазі місце, де він впав в Чорне море, на дуже велику глибину. Ми все ще оцінюємо, чи можна зробити будь-які зусилля щодо відновлення. Такого може і не бути", - сказав Кірбі.

"Ми зробили все можливе, щоб звести до мінімуму будь-яку розвідувальну цінність, яка могла б виходити від того, що хтось інший отримав у свої руки цей безпілотник", - додав він.

Далі Кірбі сказав: "Я, звичайно, не можу говорити про зусилля росії або про те, що вони можуть або не можуть спробувати підняти з води. Я можу сказати вам, що ми все ще оцінюємо цю ситуацію самі".

Раніше у середу Кірбі сказав, що політ був "далеко за межами повітряного простору, на який претендує Україна або будь-яка інша країна. Чорне море не належить росії... Ми збираємося продовжувати працювати, знову ж таки, у повній відповідності до міжнародного права".

Доповнення

У заяві європейського командування США йдеться, що один із російських літаків навмисно пролетів перед безпілотним дроном і кілька разів злив паливо. Потім літак ударив по пропелеру безпілотника, що спонукало сили США дати впасти безпілотнику MQ-9 у міжнародних водах.

Українські Національні Новини

Новини Світу