З метою контролю показників життєдіяльності людей медиками області проведено вже понад три мільйони біохімічних аналізів крові, розповіли в адміністрації.
Цитата
“Кожен пацієнт, що уклав декларацію з лікарем, який надає первинну медичну допомогу, має право на безоплатний, гарантований державою перелік медичних послуг, до якого включено і визначення загального холестерину. При стаціонарному лікуванні обстеження проводяться в межах, передбачених стаціонарними пакетами надання медичної допомоги. Згідно з інформацією, наданою закладами охорони здоров’я, мешканцям області зроблено 3 305 894 біохімічних аналізів крові”, — зазначили в Сумській ОДА.
До теми
При COVID-19 підвищується ризик збільшення в’язкості крові та закупорки судин, саме тому важливо звертати увагу на продукти харчування, а також регулярно вимірювати рівень холестерину.
Відмовитися краще від ковбас, копченостей і свинини. Загалом червоне м’ясо вважається продуктом, який слід вживати з обережністю.
МОЗ України рекомендує обмежити вживання червоного м’яса до 500 грамів на тиждень.
Всесвітня організація охорони здоров’я, тим часом повідомляє про дані, які встановлюють зв’язок між споживанням червоного м’яса і розвитком колоректального раку, раку підшлункової залози та простати. У багатьох країнах світу органи охорони здоров’я рекомендують обмежити вживання в їжу м’ясної продукції та червоного м’яса, оскільки з ними пов’язаний підвищений ризик смерті від хвороб серця, діабету та інших захворювань.
Червоне м’ясо — всі види м’яса (м’язової тканини) ссавців, включаючи яловичину, телятину, свинину, ягнятину, баранину, конину і козлятину.