ukenru
bez-traditsiynogo-marshu-ale-z-kvitami-u-rosiyi-prokhodyat-aktsiyi-na-chest-pamyati-nyemtsova

Без традиційного маршу, але з квітами: у Росії проходять акції на честь пам'яті Нємцова

 • 22805 переглядiв

КИЇВ. 27 лютого. УНН. Сьогодні у Москві та інших містах Росії проходять акції, приурочені до річниці від дня вбивства опозиціонера Бориса Нємцова, пише УНН.

Деталі

Напередодні дня скорботи, організатори акції повідомили, що через обмеження, пов'язані з пандемією коронавірусу, традиційного маршу пам'яті Бориса Нємцова не буде.

Цього року більшість заходів будуть в форматі покладання квітів до місця вбивства політика на Великому Москворецькому мосту в Москві, а також до символічних місць пам'яті та скорботи в інших містах Росії.

З самого ранку люди приходять до місця загибелі політика і покладають квіти до імпровізованого меморіалу на честь Нємцова. Як повідомив телеканал Дождь, до меморіалу поклали квіти посли США, Німеччини, Чехії та Латвії.

Місце проведення акції оточене поліцією, проте ніяких втручань в те, що відбуваються з боку правоохоронців поки не спостерігається. Раніше один із співорганізаторів акції, депутат Мосміськдуми Ілля Яшин висловив надію, що в цьому році заходи пройдуть без затримань учасників поліцією.

Акції пам'яті раніше вже пройшли в Новосибірську та Іркутську. У найближчі години в Санкт-Петербурзі також відбудеться акція пам'яті, в рамках якої квіти будуть покладені до Соловецькому каменю.

Нагадаємо

Акції пам'яті Бориса Нємцова проходять в містах Росії щорічно з 2015 року.

За кілька днів до сьогоднішньої акції поліція в черговий раз зачистила меморіал на Великому Москворецькому мосту, а активстів, що чергували там, затримали.

Бориса Нємцова застрелили на Великому Москворецькому мосту в ніч на 27 лютого 2015 року. Винним в його вбивстві визнали колишнього бійця батальйону "Північ" Заура Дадаева, його засудили до 20 років колонії суворого режиму. Спільники Дадаева отримали від 11 до 19 років позбавлення волі. Замовника вбивства не встановлено.

Українські Національні Новини

Новини Світу