ukenru
bez-realizatsiyi-minskikh-ugod-ne-bude-normalizatsiyi-vidnosin-mizh-yes-i-rf-borrel

Без реалізації мінських угод не буде нормалізації відносин між ЄС і РФ - Боррель

 • 12989 переглядiв

КИЇВ. 11 лютого. УНН. Відносини між Євросоюзом і Росією не повернуться до нормальних, поки не будуть виконані мінські угоди по врегулюванню конфлікту на Донбасі. Про це заявив глава дипломатії Євросоюзу Жозеп Боррель на прес-конференції за підсумками засідання Ради асоціації ЄС - Україна в Брюсселі, передає УНН.

Цитата

"Поки не буде реалізації мінських угод, нормалізація у відносинах між ЄС і Росією не відбудеться", - сказав він.

Деталі

Боррель нагадав, що обговорював це питання з міністром закордонних справ РФ Сергієм Лавровим під час візиту до Москви 5 лютого.

"Під час зустрічі з міністром Лавровим було зрозуміло, що ми захищаємо суверенітет і територіальну цілісність України і закликаємо до реалізації мінських угод, що є чітким умовою у відносинах між ЄС і Росією", - зазначив глава дипломатії ЄС.

Нагадаємо

Верховний представник ЄС із закордонних справ і політики безпеки Жозеп Боррель на спеціальних слуханнях у Європарламенті заявив, що ЄС стоїть на історичному перехресті в своїх відносинах з Росією і має прийняти “рішення століття” — прагнути до співпраці або до конфронтації. 

Як повідомляв УНН, Боррель перебував у Москві з візитом 4-6 лютого. За підсумками поїздки він заявив, що ЄС і РФ провели “відкритий і чесний” діалог з усіх питань двосторонніх відносин — від боротьби з пандемією нового коронавірусу, глобальної зміни клімату і відновлення Спільного всеосяжного плану дій щодо ядерної програми Ірану до розбіжностей щодо України, підтримки Брюсселем Навального і висилки з Росії західних дипломатів, які брали участь в акціях протесту. При цьому на наступний день він поширив окрему заяву, в якій назвав організацію прес-конференції в Москві “агресивною”.

Група європарламентарів закликала до відставки главу дипломатії ЄС Жозепа Борреля після його “принизливої” поїздки в Москву, яка завдала “серйозної шкоди репутації Європейського Союзу”.

Українські Національні Новини

Політика