ukenru
bez-garyachoyi-yizhi-i-pri-minusoviy-temperaturi-krimskikh-tatar-na-kerchenskomu-mostu-blokuvali-devyat-godin

"Без гарячої їжі і при мінусовій температурі": кримських татар на Керченському мосту блокували дев'ять годин

 • 16275 переглядiв

КИЇВ. 12 січня. УНН. Автомобілі з кримськотатарськими активістами, які прямували з окупованого Криму до російського Ростова-на-Дону на оголошення вироку фігурантам білогірської "справи Хізб ут-Тахрір", близько 9 годин утримували на Керченському мосту співробітники російської ДПС. Про це повідомляють в об'єднанні "Кримська солідарність", передає УНН.

"Цієї ночі на посту "ДПС ГИБДД" близько 9 годин незаконно утримувалися близько 120 осіб - без гарячого пиття, їжі, при мінусовій температурі", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, кримські татари з Бахчисарая, Старого Криму, Судака і Білогірська, Джанкоя, Сімферополя були заблоковані на Кримському мосту і не могли проїхати в Ростов-на-Дону. Співробітники забирали документи для перевірки, фотографували паспорти громадян.

Зазначається, що затриманим кримським татарам почали по черзі повертати документи - паспорти та технічні паспорти на транспортні засоби лише під ранок. "Серед затриманих були люди від 16 до 67 років, включаючи жінок. Але їхати в Ростов-на-Дону активісти все одно не можуть. Їм дозволяють їхати тільки в одному напрямку - до Криму. У зворотному випадку, машини заганяють в спеціальний відстійник для транспортних засобів", - додали в об'єднанні.

Додамо, Південний окружний військовий суд російського Ростова-на-Дону 12 січня в 10:00 за місцевим часом (о 9:00 за Києвом) оголосить вирок фігурантам білогірської "справи Хізб ут-Тахрір" Енверу Омерову, Різі Омерову і Айдеру Джаппарову.

Українські Національні Новини

Суспільство