ukenru
benzynovi-avto-v-ukraini-yaki-naipopuliarnishi

Бензинові авто в Україні: які найпопулярніші

 • 101595 переглядiв

Бензинові авто в Україні - які автомобілі є найпопулярнішими та за рахунок яких факторів.

Серед українських водіїв є дві основні групи: ті, хто обирає авто виключно з дизельним двигуном, та прихильники бензинових варіантів. Це якщо не рахувати електрокари, адже за останні два роки їх кількість теж зростає.

Як показала статистика Укравтопрому за лютий, бензинові авто зайняли 44% ринку нових легкових автомобілів: автопарк нашої країни збільшився на понад 2400 таких моделей. І йдеться лише про покупки в салоні, тому варто враховувати продажі й на вторинному ринку. Таким чином, саме бензинові автомобілі наразі є лідерами і значно випереджають дизельні варіанти.

Основні причини популярності бензинових авто серед українців

Кількість нових бензинових авто у лютому цього року зросла на 25% у порівнянні з минулим. І в цьому є певна закономірність. Ситуацію коментує засновник компанії CarFy, що представляє автовикуп у Києві, Олег Новасов. Він пояснює популярність саме бензинових автомобілів одразу кількома причинами:

·      ціновою політикою, адже якщо порівнювати вартість аналогічних моделей з різним типом двигуна, то частіше саме бензинові є дешевшими;

·      маневреність та спритність таких машин доволі висока;

·      у бензиновому авто немає форсунок, заміна яких коштує доволі дорого, тому відповідно його обслуговування дещо дешевше;

·      моделі з бензинових двигуном менш вимогливі до якості палива, ніж дизельні.

Автоексперти проаналізували покупки українцями бензинових авто у лютому 2024 року і дійшли висновку, що безперечним лідером став японський кросовер Тойота RAV4.

Чому українці вибирають Тойота RAV4 з бензиновим двигуном

Компактний, комфортний з високим рівнем безпеки кросовер Тойота RAV4 не міг не підкорити українців.

З цим погоджується і Олег Новасов: "Завдяки своїй роботі я щодня зустрічаю різні авто. І можу стверджувати, що саме Тойота RAV4 заслуговує бути на першому місці за популярністю. Він випускається вже 30 років, і вперше був представлений як варіант для молоді, яка обирає активне проведення часу. З роками японський кросовер значно розширив свою аудиторію, ставши також і чудовим сімейним варіантом".

Олег також охарактеризував модель RAV4 від Тойота як надійне та безпечне авто, що має кілька важливих елементів для попередження подряпин та вм’ятин при їзді по бездоріжжю: захист картера, дефлектор капота. І це лише частина його переваг.

Тойота RAV4 варто вибрати ще й з кількох інших причин:

·      у нього є обігрів крісел, не лише водія, а й пасажирських;

·      авто оснащене одразу сімома подушками безпеки;

·      легкість керування як в умовах міста, так і на трасі забезпечує електропідсилювач керма;

·      машина розганяється до 100 км за годину всього за 9 секунд.

Окрім того, кросовер оснащений двозонним клімат-контролем, а його салон зручний, місткий та має стильний вигляд.

Які ще бензинові авто є в рейтингу популярних серед українців

Конкуренцію японському кросоверу створили також й інші моделі бензинових авто. У лютому 2024 року українці успішно купували: Hyundai Tucson, Peugeot 301, Skoda Scala та Octavia, Mazda CX 5, Suzuki SX4 та Vitara, KIA Sportage, Renault Duster. Ідеться про авто з салону, а на вторинному ринку ситуація дещо відрізняється.

Олег ділиться своїм досвідом, адже компанія CarFy регулярно моніторить цю інформацію: "Серед вживаних авто також лідирують бензинові, проте марки та моделі дещо інші. Українці часто купують та продають BMW 5, Opel Astra, Renault Megane, Volkswagen Passat, Daewoo Lanos. Їхні переваги – доступна ціна, надійність та оптимальність для українських доріг".

Лілія Подоляк

Новини Бізнесу