belgiyskogo-deputata-yevroparlamentu-zatrimali-dlya-dopitu-u-spravi-pro-khabarnitstvo

Бельгійського депутата Європарламенту затримали для допиту у справі про хабарництво

 • 655352 переглядiв

КИЇВ. 11 лютого. УНН. Поліція затримала члена Європарламенту Бельгії для допиту після обшуку його банківського сейфу, в рамках розслідування скандалу з хабарництвом, передає УНН з посиланням на France24.

Деталі

Федеральна прокуратура Бельгії заявила, що в п'ятницю вранці було проведено «кілька рейдів», спрямованих на обшук сейфу 59-річного депутата Марка Тарабелли. Обшук проходив у місті Льєж та у офісах  ратуші Анфіснесу.

За словами прокурорів, Тарабелла було «затримано для допиту». Найближчим часом суддя вирішить, чи буде депутат Європарламенту з'являтися перед судом.

Доповнення

Минулого тижня парламент проголосував за зняття імунітету від судового переслідування з Тарабелли та італійського члена Європарламенту Андреа Коццоліно на запит бельгійських слідчих.

Обидва депутати наполягали на своїй невинності. До цього, Тарабелла заявляв, що з нетерпінням чекає на можливість "очистити своє ім'я".

Після проведення грудневих рейдів влада Бельгії тримає під вартою трьох людей, у тому числі й депутатів, колишніх депутатів та помічників парламенту, у яких знайшли 1,5 мільйона євро (1,6 мільйона доларів готівкою).

Серед затриманих та звинувачених у корупції, відмиванні грошей та злочинних організацій присутній член Європарламенту від Греції Єва Кайлі. Раніше вона була одним із 14 віцепрезидентів парламенту, але з того часу вона позбавлена цієї посади.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    росіяни скидають воду з Каховського водосховища

     • 1898612 переглядiв

    Меджліс оголосив всеукраїнську акцію для допомоги Туреччині

     • 780603 переглядiв

    У США збили невідомий літальний апарат над Аляскою

     • 959453 переглядiв