ukenru
bbc-russian-poznachilo-krimski-mista-yak-rosiyski-minkult-zvernetsya-do-posolstva-britaniyi

BBC Russian позначило кримські міста як російські: Мінкульт звернеться до посольства Британії

 • 9605 переглядiв

КИЇВ. 25 січня. УНН. Міністерство культури та інформаційної політики звернеться до посольства Великої Британії в Україні, щоб отримати роз’яснення від штаб-квартири Бі-Бі-Сі у Лондоні, чому їхня російська філія внесла Севастополь та Сімферополь у список російських міст, де проходили акції протесту проти затримання російського опозиційного політика Олексія Навального. Про це повідомив міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко у своєму Telegram-каналі, передає УНН.

"Бі-Бі-Сі багато років вважається міжнародним взірцем достовірності інформації у матеріалах, тому МКІП звернеться до посольства Великої Британії в Україні, щоб отримати роз’яснення від штаб-квартири Бі-Бі-Сі у Лондоні, чому їхня російська філія внесла Севастополь та Сімферополь у список російських міст, де проходили акції протесту проти затримання Навального", - написав Ткаченко.

Що було раніше

Російська служба BBC у ніч на 24 січня, розповідаючи про затриманих на протестах у Росії на підтримку російського опозиційного політика Олексія Навального, вказала у Twitter, що акції відбулися у "122 містах" Росії. До переліку таких міст включили й окуповані українські міста Севастополь та Сімферополь, з приміткою, що "Росія анексувала Крим і Севастополь у 2014 році".

Подробная карта того, в каких городах в России и в мире прошли акции протеста в поддержку оппозиционера Алексея Навального (нажмите на картинку, чтобы посмотреть полностью). pic.twitter.com/mVPP9jMzTU

— bbcrussian (@bbcrussian) January 23, 2021

Речник МЗС України Олег Ніколенко повідомив, що Міністерство закордонних справ України вказало російській службі британського мовника BBC на неприпустимість того, аби називати російськими міста Севастополь та Сімферополь в окупованому Криму.

Варто нагадати

У Росії 23 січня відбулися акції на підтримку російського опозиційного політика Олексія Навального та інших політв'язнів. Приводом став арешт опозиціонера, який повернувся після лікування на батьківщину з Німеччини. Правозахисники повідомили про рекордні затримання на акціях на підтримку Навального - 3521 особу. Затримували і дружину Навального Юлію, проте потім відпустили.

Українські Національні Новини

Політика