ukenru
bayden-zayaviv-scho-vizme-uchast-u-pokhoroni-korolevi-yelizaveti

Байден заявив, що візьме участь у похороні королеви Єлизавети

 • 175963 переглядiв

КИЇВ. 9 вересня. УНН. Президент Джо Байден заявив у п'ятницю, що він буде присутнім на похороні королеви Сполученого Королівства Єлизавети, передає УНН посилаючись на Politico.

Цитата

"Я ще не знаю подробиць, але я поїду", - сказав Байден журналістам перед посадкою на борт Air Force One після виступу в Огайо.

Президент також сказав, що знає короля Чарльза, але ще не розмовляв із ним після смерті його матері.

Деталі

Аж до виступу Байдена Білий дім не підтверджував, чи буде присутнім президент. У бесіді з журналістами раніше у п'ятницю прессекретар Білого дому Карін Жан-П'єр відмовилася повідомити подробиці, пославшись на "офіційний протокол".

Доповнення

96-річна королева померла в четвер. Подробиці про похорон королеви поки не повідомляються, але очікується, що вони відбудуться у Вестмінстерському абатстві, де королева була коронована. Зазвичай це місце вміщує понад 2000 парафіян, але для коронації королеви у 1953 році було влаштовано додаткові місця для розміщення понад 8000 осіб.

Коли в 1910 році помер король Едуард VII, дід королеви, на похороні були присутні представники 70 країн, що стало найбільшими зборами офіційних осіб за всю історію.

Очікується, що на похорон королеви прибудуть члени королівських сімей Європи, прем'єр-міністри, президенти та посли.

Українські Національні Новини

Новини Світу