ukenru
bayden-zayaviv-putinu-pro-prikhilnist-ssha-suverenitetu-ukrayini-torknuvsya-temi-bilorusi-pres-konferentsiya

Байден заявив Путіну про прихильність США суверенітету України, торкнувся теми Білорусі: пресконференція

 • 26989 переглядiв

КИЇВ. 16 червня. УНН. Президент США Джо Байден повідомив президенту РФ Володимиру Путіну про непохитну прихильність США суверенітету і територіальної цілісності України. Про це він заявив за підсумками переговорів зі своїм російським візаві, передає кореспондент УНН.

Цитата:

"Є області, які є складнішими. Я повідомив про непохитну прихильність США суверенітету і територіальної цілісності України. Ми домовилися продовжити дипломатію в зв'язку з Мінськими домовленостями", - сказав Байден.

"І я поділився своїми побоюваннями з приводу Білорусі. Він не заперечував з приводу того, що сталося, він просто сказав, що це перспектива того, що з цим робити", - додав він.

Доповнення

Раніше в Женеві завершився саміт президентів США Джо Байдена і Росії Володимира Путіна, який тривав близько чотирьох годин.

Згідно з американськими ЗМІ, представник Білого дому раніше повідомив, що двостороння зустріч в розширеному складі перервалася о 18:05 по Києву, трохи більше ніж через годину після другої зустрічі.

За даними Білого дому, два президенти провели разом 2 години і 38 хвилин - менше 4-5 годин, анонсованих раніше обома сторонами.

Раніше повідомлялося, що підсумкова пресконференція глави російської держави запланована на 19:00 за київським часом, пізніше відбудеться спілкування з журналістами Байдена.

Додамо

Як пише журналіст The Guardian Ендрю Рот, замість трьох раундів переговори обмежилися двома, що стало несподіванкою для журналістів. Це може свідчити або про те, що все пішло не за планом, або навпаки - що сторони вирішили прискоритися з якихось питань.

Як повідомив телеканал "Дождь", джерело в одній з делегацій на питання журналістів, як пройшли переговори, відповів: "Цілком успішно".

Українські Національні Новини

Політика