bayden-viznachivsya-z-kandidaturoyu-novogo-posla-ssha-u-rf-zmi-nazvali-imya

Байден визначився з кандидатурою нового посла США у рф: ЗМІ назвали ім'я

 • 166099 переглядiв

Деталі

Трейсі, яка розмовляє російською та була дипломатом № 2 у Москві з 2014 по 2017 роки, стане першою жінкою, яка обійме цю посаду. З 2019 року вона була послом у Вірменії.

Адміністрація Байдена сподівається швидко призначити її на місце, щоб замінити Джона Саллівана, який пішов у відставку на початку цього місяця. Час її прибуття та офіційне призначення залежатиме від того, чи погодиться росія прийняти її як посла в період величезної напруги між Вашингтоном і Москвою, оскільки війна в Україні триває.

Як правило, приймаюча країна затверджує ім’я обраного посла до того, як його офіційно висунуть через процес, який називається агрементом. За словами двох джерел, США вже передали росіянам ім’я Трейсі, щоб почати цей процес.

Офіційні особи США зазначають, що росія дійсно хоче підтримувати дипломатичні відносини зі США і може мати мотивацію прийняти Трейсі, не відкладаючи процес, щоб забезпечити доступ їхнього посла у Вашингтоні.

Як зазначає ЗМІ, представник Держдепартаменту відмовився від коментарів.

Номінація Трейсі означатиме повну перебудову керівництва посольства в Москві. Салліван не був у росії більшу частину літа, тому що він був у США зі своєю дружиною, яка серйозно хворіла і померла минулого тижня.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі